Нарушения на устава на БСП при тримата министри в служебния

...
Нарушения на устава на БСП при тримата министри в служебния
Коментари Харесай

Таско Ерменков с разкрития, какво ги чака тримата министри от БСП

Нарушения на устава на Българска социалистическа партия при тримата министри в служебния кабинет, членове на Българска социалистическа партия, има, безапелационен е членът на Изпълнителното бюро на социалистите Таско Еремнков.

В изявление за НоваНюз той разясни, че в устава е написано, че когато има предложение за министри, те би трябвало да бъдат одобрени от Националния съвет. „ Никой не ги е изключил и няма желание да ги изключи нито от Българска социалистическа партия, нито от Националния съвет”, акцентира обаче Ерменков за съпартийците си Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева.

В пояснение на хода с назначенията той избегна израза "нож в гърба " на Българска социалистическа партия от страна на президента и уточни: „ Въпросът дали е спор сред Радева и Нинова, съгласно мен прекомерното му персонифициране в 2 имена води до принизяване на процесите, които текат, тъй като те са много по-дълбоки и стратегически по повод вижданията за развиване на лявото в България”.

Ерменков призна, че сега има опълчване и опити за разделяне на Българска социалистическа партия „ на правоверни и неправоверни”. „ Тези опити няма да съумеят, тъй като партията не е партия на Нинова, не е партия на Илияна Йотова, нито е партия на Радев. Тя е на 131 година и е надживяла всички имена, които са я управлявали”, акцентира социалистът.

Той разяснява и ситуацията в енергетиката с думите, че „ не е розово” и прикани за това да се приказва с имена. „ Говоря за министъра на енергетиката от ИТН”. „ Ако ние не си оправим нещата с газа, в случай че не седнем и не разберем, че газ може да има на всички места, само че първо той би трябвало да стигне по някакъв метод до България и второ би трябвало да бъде на търпима цена, нещата освен ще бъдат към апокалипсис, а може да разберем какво значи да е студено и тъмно”.

На въпрос дали е допустимо да стигнем до режим на тока тази зима, той отговори: „ Ако нямаме газ, което значи, че топлофикациите няма да могат да работят и хората няма да има с какво да се отопляват, с изключение на с електрическа енергия, то ние освен че може да имаме режим на електрическата енергия, може да имаме срив на електроенергийната система”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР