Народното събрание започна извънредното си заседание, на което ще бъде

...
Народното събрание започна извънредното си заседание, на което ще бъде
Коментари Харесай

Скандал тресе НС! Нинова превъртя, скочи на служебния кабинет и на ГЕРБ: Контактьори не ни трябват

Народното заседание стартира изключителното си съвещание, на което ще бъде изслушан министърът на финансите – Росица Велкова.

Заседанието стартира с Проект на Решение за избиране на Временна комисия за разработване не план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Гласуването мина накуп и по този начин бяха определени членовете на краткотрайната комисия – по двама от всяка парламентарно показана партия.

Думата първа взе Корнелия Нинова, която направи послание както към народните представители, по този начин и към министър Велкова:

„ Много партии одобряват времето за предизборно. Нека не позволяваме да се постанова практиката на контактьори. Това не докара до добър резултат. Предложението на Борисов да има контактна група сред нас, народните представители, президента и служебното държавно управление, не е рационална. Не ни би трябвало такава група, която да изкривява нещата.

Тя помоли финансовият министър да огласи тревожните цифри на недостига и инфлацията:

„ Вашите числа се разминават доста съществено с нашите и положението, в което оставихме страната “, изясни тя.

„ Правите бомбастични и странни прогнози за следващата година. Искаме да знаем къде ще ги харчите тези пари, откакто няма и обществена стратегия. Да не би да е за тези самолети? Струва ни се, че имате порочната процедура, като ГЕРБ да заложите по-малко разноски и най-после на годината да има остатък, който вие знаете по какъв начин се харчи. Вашите числа не дават отговор на истината “, изясни Нинова.

Социалистката акцентира, че за Българска социалистическа партия е извънредно значима обществената стратегия и поддръжката към стопанската система.

Според направеното предложение за финансова рамка на бюджета, се планува 6,6% недостиг и към 16 милиарда лв. дълг, заложени за идната година. Замразяване на минималната работна заплата, макар рекордната инфлация в страната и приблизително към 12% растеж на пенсиите от юли идната година.

„ Бюджетът, признат от Народното събрание, е признат на недостиг. Очакваме преизпълнение на данъчно осигурителните доходи с към 250 милиона лв., от които 50 от налог върху прихода на физически лица, главно обвързвано с увеличението на заплатите “, уточни от своя страна Велкова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР