Народното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа

...
Народното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа
Коментари Харесай

Караджов обясни какво трябва да стане, за да се построи Хемус

Народното заседание би трябвало да се произнесе по проблема със градежа на Автомагистрала " Хемус " и да уточни метода, по който да продължи активността.

Това заяви пред Българска национална телевизия вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов.

" Държавата е вкарана в капан с проблема с автомагистрала " Хемус " – поръчани са материалите, а автомагистрала не е поръчана, съобщи той. – Ако желаеме да разплетем целия този проблем до дъно, т.е. и деветте прави от Автомагистрала " Хемус " да се създадат до дъно, без решение на Народното събрание или даже закон, няма да се оправим. ", уточни той.

Министърът изясни, че доста от договорите за обособените участници са с изтичащи гаранции и застраховки, при които държавният интерес не е предпазен.

Вицепремиерът е безапелационен, че няма по какъв начин да бъдат накарани работещите в " Автомагистрали " ЕАД, управителния съвет, Агенция " Пътна инфраструктура " или той като министър да продължат да подписват документи, с които " по магичен метод " доставките и наемът на строителна техника се трансформират в приключени сектори от автомагистрала.

„ Намирам проблем, който даже служебното държавно управление не е съумяло да реши. По част от трасето в никакъв случай не е започвала работа “, уточни Караджов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР