Народното събрание се очаква да обсъжда и гласува днес на

...
Народното събрание се очаква да обсъжда и гласува днес на
Коментари Харесай

Парламентът ще спори за мястото на хазарта

Народното заседание се чака да разисква и гласоподава през днешния ден на първо четене два плана за промени в Закона за хазарта.

Единият е на водача на НФСБ Валери Симеонов, който беше отритнат от бюджетната комисия. Той планува
казина да има единствено в 5-звездните хотели, в националните курорти и наоколо до граничните пунктове. Патриотите желаеха смяната с аргумента, че по този начин ще се ограничи хазартната взаимозависимост.

Ако поправките бъдат признати, това ще докара до затварянето на 637 обекта в страната, което ще коства на хазната близо 60 млн. лева загуби от налози, показват от Министерството на финансите в претекстовете срещу плана на Симеонов. И допълват, че настрана секторът внася по 25 млн. лева осигурителни вноски.

От игралната промишленост акцентират, че предлаганите от водача на НФСБ промени ще ощетят държавния бюджет, а затварянето на игрални зали в идващите пет години  ще докара до загуба на работни места и крие риск от развиване на незаконен
хазарт.

От ГЕРБ пък оферират да се закрие комисията по
хазарта и тя да стане организация, чийто началник ще се назначава от кабинета.

А преди съвещанието на кабинета днес  се чака да се събере и Коалиционния съвет. Миналата седмица Обединените патриоти заплашиха да излязат от ръководството поради отпадането на текста за доброволните отряди в закона за Министерство на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР