Народното събрание обсъжда днес на първо четене три законопроекта за

...
Народното събрание обсъжда днес на първо четене три законопроекта за
Коментари Харесай

Парламентът гледа два проекта на ДПС за златните паспорти

Народното заседание разисква през днешния ден на първо четене три законопроекта за промени в Закона за българското поданство. Два от тях са с вносители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Първото предложение е за инспекция на всяка инвестиция против придобиване на българско поданство. Второто е за напълно унищожаване на опцията за приемане на така наречен „ златни паспорти “.

Предложението на Министерския съвет също е за анулация на процедурата по предоставяне на поданство против вложения. В претекстовете си от държавното управление показват, че нуждата от анулация на опциите за придобиване на българско поданство посредством вложения се обуславя от неналичието на действителни вложения в българската стопанска система, защото посредством тях не се откриват работни места.

За през днешния ден е планувано и второ гласоподаване на промени в Закона за водите. Трета точка в дневния ред е първо гласоподаване на законопроект за промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.

В програмата е и настояването на „ Възраждане “ за анулация на зеления документ за достъп до постройките на Народното събрание. В началото на съвещанието Даниел Петров от „ Възраждане “ изиска днешното пленарно съвещание да продължи до привършване на дневния ред. Искането му обаче беше отхвърлено със 72 гласа „ за “, 44 „ срещу “ и 74 „ въздържал се “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР