Народното събрание извърши поредните рокади в съставите и ръководствата на

...
Народното събрание извърши поредните рокади в съставите и ръководствата на
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха нови рокади в парламентарните комисии

Народното събрание извърши следващите рокади в съставите и управленията на парламентарните комисии, съобщи „ Фокус “

Десислава Трифонова бе избра на поста на секретар на Народното събрание , като ще размени Тома Биков . Той от своя страна към този момент оглави Комисията културата и медиите, замествайки подалия оставка като народен представител Вежди Рашидов .

За член на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество бе определен Валентин Тончев . Той ще се причисли и към Комисията по външна политика, на мястото на Анджей Джандев .

За член и зам.-председател Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната бе назначен Мюмюн Мюмюн .

Ертен Анисова ще бъде назначена като зам.-председател на Комисията по туризма, откакто бе освободена от Комисията по правни въпроси, в която заемаше пост на заместник-председател .

В Комисията по конституционни въпроси влиза Анджей Джандев на мястото на Ертен Анисова . Васил Николов влиза в Комисията по земеделието, храните и горите.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков напуща Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, в която ще бъде сменен от Димитрина Недина . Самият Рашков ще членува в Комисията за надзор на службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства.

В Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите влизат Димитрина Недина и Мирослава Петрова . Последната ще се бъде член и на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Антоанета Цонев а излиза от Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, а на нейно място влиза Росица Пандова-Йовкова . Цонева пък ще се причисли към Комисията по културата и медиите.

Любен Дилов напуща Комисията по политиките на българите отвън страната, а на негово място влиза Йордан Кръстанов . Дилов ще се причисли към Комисията по културата и медиите. А за заместник-председател на същата бива назначен Петър Николов .

Цветан Енчев без определен да оглави Комисията по политиките за българите отвън страната. Той влиза на мястото на Танер Али , който бе освободен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР