Народно събрание избра Мария Филипова и Илиана Христова за зам.-председатели

...
Народно събрание избра Мария Филипова и Илиана Христова за зам.-председатели
Коментари Харесай

Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор

Народно заседание избра Мария Филипова и Илиана Христова за зам.-председатели на Комисията за финансов контрол. Филипова ще дава отговор за ръководство „ Надзор на капиталовата активност “, а Христова за застрахователния контрол.

 Бойко Атанасов Бойко Атанасов © БГНЕС
Председателят на Комисията Бойко Атанасов изясни на депутатите, че изложи Мария Филипова е предпочетена поради над 10-годишния си в правната сфера, което е „ причина да има необятни знания и опит в анализирането, изследването и предприемането на действия по отношение на новоприети регулации, усъвършенстване на съществуващи закони и възстановяване на административните процедури “. Председателят добави още, че опитът на Филипова в държавната администрация в областта на финансите, ще способства за сполучливото интернационално съдействие и обмена на положителни практики в подтекста на подготовката на България за присъединение към Валутния механизъм II (ERM II).

Според Бойко Атанасов опитът и концепциите на Илиана Христова са от основно значение за справяне с следствията от банкрута на застрахователна компания „ Олимпик “, както и в осъществяване на обещанието за ограничение и предварителна защита на сходни случай в бъдеще. „ За да се оправим и със сериозното предизвикателство със системата " бонус-малус ", на Комисията за финансов контрол е нужен твърдо отстояващ позицията си водач, с ефикасни информационни умения при полемики с всички заинтригувани в процеса страни. Убеден съм в качествата на Илиана Христова, защото нееднократно е показвала качества при справяне с спешни обстановки и навременна връзка към всички заинтригувани лица “, добави Атанасов.

След извършеното гласоподаване Мария Филипова и Илиана Христова поставиха клетва пред депутатите и благодариха от трибуната за гласуваното им доверие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР