Народният театър разпространи изявление след уволнението на режисьора Александър Морфов

...
Народният театър разпространи изявление след уволнението на режисьора Александър Морфов
Коментари Харесай

Втори ден протест пред Народния театър след уволнението на Александър Морфов

Народният спектакъл популяризира изказване след уволнението на режисьора Александър Морфов от поста основен режисьор и напускането на пиара Велислава Кръстева.

В него се споделя, че решението е взето, с цел да бъде възобновена естествената креативна среда. Според управлението на театъра Морфов не е съумял да откри разговор със своите сътрудници, както е изисквала неговата позиция.

Неговите спектакли обаче ще продължат да бъдат част от програмата. Тази вечер артисти, режисьори и жители още веднъж се събират пред Народния спектакъл в поддръжка на режисьора.

" Очаквахме го, аз чаках и аз да бъда уволнен и не преставам да го чакам. Ще се борим до последно, тъй като нещата излязоха отвън надзор и на политици, и на ръководещи и отвън обещания, за което има обстоятелства ", съобщи артистът Валери Йорданов.

" Всеки би могъл да разяснява по доста способи постъпката на Александър Морфов или постъпките, само че Александър Морфов няма да остане в историята на българския спектакъл с това, което сега се случва, в тази постройка, Сашо Морфов ще остане в историята на българския спектакъл с това, което е направил. А това, което е направил Сашо Морфов, е извънредно значимо за българския спектакъл ", добави артистът Милен Миланов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР