Народният представител в 45-ото и 46-ото НС Мария Капон, лидер

...
Народният представител в 45-ото и 46-ото НС Мария Капон, лидер
Коментари Харесай

Капон помогна на фирмите с компенсации за тока

Народният представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание Мария Капон, водач на Единна национална партия (ЕНП) и кандидат-депутат от " Изправи се.БГ! Ние идваме " в Пловдив, зарадва бизнесът у нас. Нейното предложение за обезщетения на компаниите поради скъпия ток стана държавно решение.

Радвам се, че нашето предложение на “Изправи се БГ! Ние идваме! ” и персонално моето за отплата беше признато, и то в размера на 110 лв. на мегаватчас!, написа Капон във Facebook. И изясни, че с решението над 630 хиляди компании ще могат да се възползват от мярката. Компенсацията ще бъде в размер на 110 лева за мегаватчас, а подпомагането ще стартира със задна дата - от 1 октомври т.г. и ще продължи до 30 ноември, като обезщетенията ще се изплащат до края на 2021 година

„ Средствата ще бъдат обезпечени по държавния бюджет за сметка на представянето на безплатни средства от АЕЦ „ Козлодуй “. За обезщетенията е очакван общ бюджет от 450 млн. лева Помощта ще се отпуска автоматизирано, въз основа на подписан контракт сред Министерството на енергетиката и търговците на електрическа сила! ", сподели още Капон. И добави: " Много добър метод за незабавна реакция от страна на служебния кабинет,защото в случай че чакаме бюджет 2022 ще е късно за компаниите! ".



Моето предложение бе оптимално 120 и най-малко 70, решението за 110 ще е глътка въздух за компаниите и ще забави неизбежното нарастване на цените на компаниите! Мярката би трябвало да продължи до март и ще я заложа в закона за държавния бюджет от 2022 г!, даде обещание Капон.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР