Народният представител и член на Комисията за прякото участие на

...
Народният представител и член на Комисията за прякото участие на
Коментари Харесай

Димо Дренчев връчи приза за Прокурор на годината

Народният представител и член на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Димо Дренчев връчи статуетката Темида на Радост Бошнакова, откакто минути преди този момент от сцената на Националните правосъдни награди разгласи, че тя е победителка в категорията Прокурор за 2023 година.

 

Петима номинирани обвинители от цялата страна участваха в конкуренцията – Елица Калпачка от районна прокуратура Благоевград, Радост Бошнакова от районна прокуратура Несебър, Димитър Костов от районна прокуратура Пловдив, Робертино Тодоров от районна прокуратура Плевен и Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура.

 

На всички тях Димо Дренчев сервира грамоти. Освен прокурори, на събитието се награждават юристи, нотариуси, съдии, посредници, синдици, съдии по вписванията и така нататък

 

Престижните Национални правосъдни награди нямат аналог в целия свят, те се организират за 11-та година, откакто през 2013-та година се раждат по концепция на Софийска адвокатска гилдия и тогавашния й началник Петър Китанов, и Балканската медийна асоциация, за покачване престижа на адвокатурата.

 

Тази година да одобри интернационалния приз за Европейско правораздаване се съгласи Главния прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.

 

„ За мен е същинска чест да получа приз от по този начин уважаваните „ Национални награди за правораздаване “. Тази премия е самопризнание за работата, която вършим дружно с моите сътрудници в Европейската прокуратура. То нямаше да е допустимо без невероятния възторг, отдаденост и професионализъм на екипа на Евро Прокуратурата. Имахме сложната задача да създадем мощна и ефикасна институция, ползваща се с доверието на европейските жители, способна да отбрани финансовите ползи на Европейския съюз и да способства за използването на върховенството на закона. “, сподели тя в особено видеообръщение.

 

Приза на сцената от нейно име одобри Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

 

На сцената да получи Гран При излезе и един от най-ерудираните експерти в региона на европейското и интернационалното право в България - доцент доктор Юлия Захариева. Статуетката Темида й бе поднесена от нейния възпитаник – конституционния арбитър проф. Атанас Семов.

 

Церемонията бе част от Благотворителния бал на юристите, на който се събират средства за деца с церебрална парализа. Самите дечица участват в залата, а след търга с картини на изявени създатели, им бяха дарени 20 400 лв..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР