Народните представители взеха важно решение за определена група българи.Парламентът прие

...
Народните представители взеха важно решение за определена група българи.Парламентът прие
Коментари Харесай

Важно за възрастните! Ключово решение на депутатите

Народните представители взеха значимо решение за избрана група българи.

Парламентът одобри на първо и второ четене промени, с които се удължава действието на решения за ТЕЛК и НЕЛК. Измененията са импортирани от „ Продължаваме промяната “.

Срокът на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, който е изминал в интервала от 13 март 2020 година до 30 юни 2022 година, ще се удължи до издаването на ново експертно решение, само че не по-късно от 31 декември 2022 година, единствено когато съответното лице е подхванало нужните дейности за преосвидетелстване в период до 15 юли 2022 година, само че заради справедлива неспособност, обвързвана с изключителното натоварване на съответните комисии, не могат да преминат през процедурата в законоустановения тримесечен период, заяви bTV.

Мярката влиза в действие от 1 юли.

Ако не бяха признати измененията, се очакваше доста хора да останат без годно експертно решение, което лимитира опцията да се употребяват от правата, регламентирани в настоящото законодателство. В същото време преосвидетелстването на тези лица от органите на здравната експертиза в къс период е сериозно затруднено, акцентират в претекстовете вносителите.

До 20 юли тази година районните здравни инспекции се задължават да подадат информация до Националния застрахователен институт и на Агенцията за обществено подкрепяне за подадените заявления-декларации, написа novinite.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР