Народните представители приеха на първо четене прилагането на компенсации от

...
Народните представители приеха на първо четене прилагането на компенсации от
Коментари Харесай

Депутатите свършиха нещо полезно. Бонус за народа

Народните представители одобриха на първо четене използването на обезщетения от един лев за цените на горивата.

Законопроектът бе гласуван с 214 гласа. " За “ гласоподаваха 166 души, като това бяха от ПГ на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната “, " Демократична България “, " Български напредък “, Движение за права и свободи, както и самостоятелният народен представител Явор Божанков. " Против “ бяха от ПГ на " Възраждане “, както и 15 народни представители от Българска социалистическа партия.
-->
В отчета на Комисията по енергетиката се споделя, че със закона се вкарва резистентен механизъм за съответна отплата на високите цени на моторните горива, защото те са един от моторите на инфлацията в страната.

Рафинерията на територията на Република България (Лукойл Нефтохим Бургас) преработва най-вече съветски петрол вид " Уралс ". Със започване на войната в Украйна и налагането на глобите за комерсиалните покупко-продажби с съветски петрол, цената на вид " Уралс " поевтиня доста по отношение на петрол вид " Брент ".

Според статистиката за последната година има месеци, в които разликата в цената на двата сорта петрол надвишава 30 $ за барел. Петролът който се преработва в България е на цена сходна с лятото и есента на 2021 година, само че цената на горивата са по-високи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР