Народни рецепти с глухарче ще ви споделим днес. Билкарите препоръчват

...
Народни рецепти с глухарче ще ви споделим днес. Билкарите препоръчват
Коментари Харесай

Народни рецепти с глухарче

Народни предписания с глухарче ще ви споделим през днешния ден. Билкарите предлагат използването му при болести като: атеросклероза, възпалителни процеси в бъбреците и черния дроб, както и камъни в жлъчката и бъбреците, холецистит, гастрит с ниска киселинност, ниски равнища на калий в организма, цироза.

Полезно е при отслабен организъм, при натравяне, когато се появят отоци и други разнообразни проблеми със ставите.

През пролетта се подготвят салати от глухарче, а през зимата се яде мед от глухарче и се пие чай от цветовете и корените на тази мощна билка.

Народни предписания с глухарче

Слънчев балсам за дългоденствие и здраве на децата

По обяд в прекрасен безоблачен ден жълтите цветове се събират, когато са най-широко отворени, тъй като тогава в тях има най-вече витамини. Веднага напълнете буркан с цветове и след всеки пласт прибавете захар – елементарна или кафява.

Когато бурканът се изпълни на половина, деликатно го затворете и по-късно го оставете на слънце, до момента в който цялата захар се разтопи и се трансформира в балсам – кафяв дестилат с прелестен усет. Една чаена лъжичка от този сироп се прибавя към чая или друга напитка, като най-добре е да се яде по този начин, заран на гладно.

За всички, които имат отслабен организъм и са предразположени към херпес, изключително на устата и към носа, би трябвало да ядат по 7-10 цвята един път седмично, през целия интервал на разцвет. Цветовете би трябвало да се почистят от зелената част, сладки са на усет, с мирис на мед. След това лекуване тялото се пречиства и укрепва, тъй че ще забравите за досадните херпеси.

За филтриране на черния дроб

Наберете 200 цвята глухарче (трябва да са чисти, набрани от екологично чиста среда, с цел да не се постанова да ги миете), залейте ги с един литър вода и сложете съда на котлона. Веднага откакто водата заври, намалете температурата и цветовете се задушават под похлупак за 25 минути.

След като се охлади прецедете добре през марля. Добавете 1 кг захар към течността и гответе на слаб огън, до момента в който се сгъсти. По предпочитание прибавете малко лимонен сок, с цел да не се захароса сиропът. Приемайте два пъти на ден заран и вечер по една чаена лъжичка, разтворена в чаша хладка вода.

Ревматизъм

Нарежете цветовете на глухарчето, прибавете същото количество захар, разбъркайте. Приберете в ледник за седмица и половина в затворен буркан. През това време ще се образува течна консистенция. Приемайте по една супена лъжица един час преди хранене, един път дневно.

Лечение със сок от глухарче

Високо се цени сокът от глухарче, който има чудесно укрепващо и тонизиращо деяние върху човешкия организъм. Укрепва организма, облекчава възпалението в стомаха, при продължителен запек работи като леко слабително, работи регенериращо на черния дроб и жлъчния мехур. Сокът има и антипиретичен резултат.

В началото на пролетта сокът от глухарче, получен от листата, е доста потребен. Листата се измиват добре, оставят се за 20-30 минути в съсредоточен солен разтвор, изплакват се още веднъж със студена вода, запарват се с гореща вода, смилат се и се изстискват през дебела забрадка, а полученият сок се разрежда с вода 1:1 и се вари 2-3 минути. Приемайте по четвърт чаша (50 мл) 20 минути преди хранене 2 пъти дневно.

При болести на гръбначния дирек и костите, както и за подсилване и възстановяване на общото положение на зъбите, се предлага потреблението на примес, получена от сок от глухарче, моркови и листа от цвекло. Сокът от глухарче може да се смесва и с други диворастящи билки. За подсилване на организма е належащо да се изядат 2-3 супени лъжици от тази примес.

Използвайте листа и корени от глухарче при хронични чернодробни болести като средство за намаление на холестерола в кръвта.

Необходими съставки:

20 г корен от глухарче100 мл домашна ракия 40-50%

Вижте още: Лесно можете да почистите лимфната система

Съставките се затварят в стъклена бутилка или буркан и се оставят за 21 дни при всекидневно разлюляване.

След три седмици прецедете сместа и пийте по 20 капки три пъти дневно. Коренът се бере напролет или още по-добре през есента, когато е най-лечебен, само че внимавайте да не го повредите, с цел да не изтекат соковете му. Измийте добре, подсушете от водата и нарежете на ситно, като внимавате да запазите сока, който ще изтече да се смеси с ракията.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР