Нарочната парламентарна комисия, която проучва прекъснатото излъчване на програма Хоризонт“

...
Нарочната парламентарна комисия, която проучва прекъснатото излъчване на програма Хоризонт“
Коментари Харесай

Парламентарна комисия изслушва Цацаров за БНР

Нарочната парламентарна комисия, която изследва прекъснатото лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на БНР на 13 септември, изслушва основния прокурор Сотир Цацаров.

В прокуратурата по тематиката „ БНР “ са се развили общо 5 сюжетни линии - това разгласи пред депутатите от комисията Цацаров.

Първата от тях е точно във връзка със прекъсването на излъчването за близо 5 часа на стратегия „ Хоризонт “ на 13 септември.

Главният прокурор сподели, че има две версии в тази връзка - едната е на шефа на дирекция „ Техника “ Пламен Костов, а втората е на генералния шеф на БНР Светослав Костов.

Според първата версия прекъсването е осъществено със знанието и съответните нареждания на Светослав Костов.

Сотир Цацаров разгласи, че следва провеждането на очна ставка поради разминаването на показанията на двамата.

Втората сюжетна линия е поради сигнал от Съвета за електронни медии, към който е прибавен протокол от извършената среща на членовете на медийния регулатор с представители на редколегията на „ Хоризонт “ и други публицисти от радиото по отношение на информация за насила върху генералния шеф и за насила върху публицисти.

Тук обаче още веднъж се обрисуват две разнообразни групи очевидци, сподели основният прокурор и направи ангажимента: „ Това, с което се занимава Прокуратурата, е единствено и само казусът дали е осъществено закононарушение “.

Изслушването продължава, а комисията също така  ще реши кои други лица и представители на институции да бъдат изслушани на идните съвещания.

Очаква се по време на двумесечната си работа тя да направи и разбор на настоящото медийно законодателство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР