Наркозависим благоевградчанин се оплака от условията в следствения арест, пише

...
Наркозависим благоевградчанин се оплака от условията в следствения арест, пише
Коментари Харесай

Наркозависим благоевградчанин: Взимам хероин и кокаин от половин година, нямам сили да ходя, а в ареста ме сложиха на легло, на което не мога да се кача

Наркозависим благоевградчанин се оплака от изискванията в следствения арест, написа struma.bg.

„ Нямам сили да вървя, падам, имам температура и ме тресе от опиатите, а в ареста ми дадоха да дремя на второто легло, на което не мога да се покача “, съобщи през вчерашния ден в правосъдна зала 34-годишният Георги Спасов. Той е упрекнат за държане на опиати за разпространяване, откакто служителите на реда заловили три лица с хероин. Те признали, че купили дози за 10 лева от него и при последвало претършуване в дома му на 17 януари е намерено 0,3 грама от кафявото наркотично вещество.

„ От половин година съм наркозависим, всеки ден взимам хероин и кокаин. Тези тримата непрестанно ми досаждаха, идваха у нас, татко ми щеше да ме изгони от у дома и по тази причина им дадох от моята дрога, с цел да се махат и ме оставят на мира. Аз бях подреден, те бяха изпратени от служителите на реда. По-добре да съм под домакински арест, защото съм болен от диабет и би трябвало да съблюдавам диета, а в следствения арест няма по какъв начин да стане. Откакто съм арестуван, не съм ял и се усещам доста зле. Няма да се укрия “, съобщи Г. Спасов, който не можеше да се държи на краката си и дежурният областен арбитър Маргарита Коцева му разреши да седне на пейката, защитаван от двама правосъдни охранители.

Служебният юрист показа документи за няколко болести на наркозависимия благоевградчанин и изиска да му бъде направена съдебномедицинска експертиза. Прокурорът се възпротиви на направеното искане и съобщи, че влошенето му положение се дължи на това, че не е приемал дрога, и пледира да бъде наложена най-тежката мярка „ задържане под стража “, наблягайки, че Г. Спасов е държал и продавал опиати от вкъщи си, също така има 9-месечна условна присъда, чийто изпитателен период не е изминал. Съдията го остави зад решетките, а отбраната може да апелира определението пред САС другата седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР