Наричат ​​цикорията здравословна алтернатива на кафето – тя също ободрява,

...
Наричат ​​цикорията здравословна алтернатива на кафето – тя също ободрява,
Коментари Харесай

Кога е полезно да се пие цикория

Наричат ​​цикорията здравословна опция на кафето – тя също ободрява, само че и укрепва организма и облекчава някои болести. Това сподели терапевтът Виктория Гилетко.

Според нея запарка от съцветие на цикория се предлага да се пие при лекуване на настинки, което в този момент е доста значимо, както и проблеми с черния дроб и жлъчния мехур. Гилетко уточни още пет заболявания, в битката с които тази напитка ще помогне.

 

Лекарят означи, че цикорията съдържа диетични фибри, наречени инулин, които в действителност работят като пребиотик. Следователно, билката може да се употребява като хранителна добавка, потребна за чревния микробиом. Редовната приложимост на цикория покачва и устойчивостта към чревни инфекции, добавя специалистът.

Билката има и антидиабетни свойства. Има позитивен резултат върху равнището на кръвната захар, като я понижава, а също по този начин намалява равнището на холестерола, триглицеридите, гликирания хемоглобин. Това растение понижава интензивността на глюкозо-6-фосфатазата, вследствие на което в черния дроб се създава по-малко глюкоза, което значи, че равнищата на кръвната захар спадат.

Специалистът предлага пиенето на цикория за промяна на сърдечно-съдови патологии, с нефрологични проблеми и лезии на опорно-двигателния уред. 

Опасността от цикория

При висока централизация на запарка, сърдечната периодичност може да се забави, до сърдечен арест. Затова е по-добре да не прекалявате и да пиете напитка с по-ниска централизация./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР