Наред с Коледа, Нова Година и Великден, са сред най-веселите

...
Наред с Коледа, Нова Година и Великден, са сред най-веселите
Коментари Харесай

Още няколко идеи за рождения ден на детето

Наред с Коледа, Нова Година и Великден, са измежду най-веселите празници в фамилията, както за дребни, по този начин и за огромни. Разбира се, децата царуват пълновластно в това еднодневно царство, а празникът остава паметен точно с игрите и заниманията, наред с тортата и вкусотиите на масата.
Няколко хрумвания могат да освежат празника, въпреки децата да са извънредно изобретателни в измислянето на игри и развлечения. Можете да започнете още с поканите, които да нарисувате ръчно или просто надпишете дружно. Ако детето Ви владее единствено три буквички от писмеността, можете да отстъпите тази част от надписите на него с различен цвят мастило. Така ще се получи занимателен надпис, а то ще бъде доста гордо от присъединяване си в тази значима PR част от подготовката.

Празникът може да има избрана тематична устременост, да бъде проведен към един баснословен воин, приказен персонаж или обичан ефирен сериал на детето. Можете да му предложите няколко хрумвания, които ви се костват реализуеми, с цел да не се изправите пред нуждата да превърнете къщата в фон за трета брошура от поредицата Хари Потър да вземем за пример, което би коствало едногодишната ви заплата. Една примерна тематика: „ Феи ”. Можете да раздадете книжни крилца на всяко дете, които напълно не са сложни за направа от картон и ластик, островърхи шапки, които се продават във всеки парти-център и вълшебни пръчици от сламки и станиол. Играта „ Превърни се на…. ” е подобаваща за тази тематика. Можете да им покажете по какъв начин след докосването с вълшебната пръчица се превръщате в котка, прасенце (с толкоз храна на масата тази роля напълно не е трудна), слонче или пчела. Книжни салфетки, чинийки и чашки с подобаващи претекстове допълват чувството за приказка.

Ако разполагате с задоволително бюджет за празника, можете да поканите или да организирате домакински спектакъл или зрелище с фокуси. Разбира се, надали ще можете да превърнете остарялата забрадка в игриво бяло зайче, по този начин както би го направил професионален илюзионист, само че няколко особено упражнявани фокуса (Интернет изобилства с обяснения) биха могли да пожънат овациите на публиката и да сложат началото на дълго разгадаване на тайните. Домашният куклен спектакъл също изисква предварителна подготовка и привличане на съидейници измежду роднините и останалите родители, само че може да бъде също толкоз обаятелен, в случай че е спонтанен. Тук е мястото и за един надуваем палат или батут с по-внушителни размери в градината, които е допустимо да бъдат наети за този специфичен ден.

В взаимозависимост от сезона можете да измислите и по-спокойни занимания, които с изключение на, че ще забавляват гостите, ще ви освободят няколко минути за приятелите или просто, с цел да отдъхнете с чаша в ръка. Хубав есенен ден предвещава обилие от цветни листа, мъх и клонки в парка и градината. Можете да раздадете по листче (може и цветна хартия) на всяко дете, две туби с лепило и букет есенни листа в разнообразни цветове на масата за приложения и картинки от естествени материали. После можете да съберете всичко направено с надписани имената на създателите в специфичен албум на събитието. Освен приложенията албумът може да съдържа по нещо написано от родителите, нарисувано от децата и записани пожелания към рожденика. Такова занятие е уместно и за зимата, като можете просто да разпечатате от Интернет картинки за оцветяване или да раздадете пластелин, като снимате всеки създател с неговото създание и още веднъж ги съберете в албума. Там е мястото и на портретите и автопортретите на децата, в случай че това се окаже задоволително занимателно за тяхната възраст. Плитчиците, бузките с крем и големите очила ще ги разсмиват през днешния ден, след пет и 10 години. Зимен ден с задоволително сняг и слънце може да изнесе празника навън. Изложба от снежни скулптури, индивиди или отпечатъци в снега са типичен зимни игри. Не забравяйте фотоапарата в еуфорията, тъй като този спомен ще се стопи в първия идващ топъл ден.

Пролетните и летните месеци оферират хиляди благоприятни условия за рожден ден навън. Специално хвърчило с ЧРД…. или балонен предиобед, култивиран плаж с надуваем басейн или играта „ търсене на скрити съкровища в градината ” са единствено част от летните занимания. Добре е да предвидите и План Б за празнуване на закрито, в случай че времето ви изненада с дъжд.

Топлите обедни часове са и по-подходящи за нещо, което също е превъзходен спомен. Отпечатъци върху глинени плочки на ръчички и крачета, които да бъдат надписани, а след това изпечени, като можете да извършите безграничен брой отпечатъци, да ги оцветите или рамкирате. Добре е да подготвите родителите авансово за това, с цел да може да се погрижат за „ звездите ” си след тази процедура.

Накрая една концепция за присъединение на далечни обичани близки и родственици – Skype рожден ден. Можете да оставите камерата да работи от самото начало и по този начин детето ви да получава поздравления онлайн и в действително време. Ако баба и дядо не са дружно с вас, то ще бъде щастливо да им показа приятелчетата си или какво са нарисували децата на неговия празник.

Идеите в действителност са доста и все по-разнообразни. Цяла промишленост се грижи за това, а празникът може да се трансформира в незабравимо събитие и единствено с капчица въображение, няколко часа подготовка и цяло море от положително въодушевление.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР