Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон

...
Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон
Коментари Харесай

Димитров: Очакваме най-много туристи от Румъния, Великобритания, Гърция и Израел

Наред с българските туристи най-вече хора през тазгодишния зимен сезон се чака да дойдат от Румъния, Англия, Гърция и Израел. Това сподели министърът на туризма Илин Димитров в ефира на NOVA.

“Това е първата зима, в която няма никакви ограничения. Цените са доста положителни. На фона на конкурентните ни дестинации ние стоим доста добре на картата ", сподели Димитров.

Има сериозен отлив на служащи от туристическия бранш, сподели още туристическият министър. По думите му българите работят добре, по тази причина са търсени в чужбина.

От друга страна у нас се наемат задгранични служители на реда. “Когато имаш служители на реда от Гърция, самите гърци са доста по-спокойни ", уточни Димитров, който изясни, че това се случва посредством двустранни съглашения. 

Именно с сходно съглашение медицински екипи ще бъдат командировани идващото лято. 

Димитров разяснява още поста на Илон Мъск в обществените мрежи, в който милиардерът съпостави Белоградчишките скали с картини от компютърна игра. “Това не е първият милиардер, който се захласва по България. Хубава вест е. Използвахме максимума за рекламни цели. Дали ще пристигна, или не - нашият туризъм се развива ", сподели министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР