Нарастващото търсене на електрически превозни средства донесе рекордна печалба на

...
Нарастващото търсене на електрически превозни средства донесе рекордна печалба на
Коментари Харесай

Tesla отчете рекордна печалба

Нарастващото търсене на електрически транспортни средства донесе рекордна облага на компанията Tesla от 5,5 милиарда $ през 2021 година Компанията на Илън Мъск, обаче, предизвести, че проблемите с веригата за доставки ще продължат да лимитират производството и през 2022 година

Производителят на електрически коли означи 87% скок в поръчките и доставките на коли предходната година макар световния дефицит на части и чипове. Приходите пък са скочили със 71% до 53,8 милиарда $.

„ Планираме да увеличим индустриалния си потенциал допустимо най-бързо “, се споделя в известие за пресата, представено от БГНЕС, което удостоверява задачата на компанията за 50% годишен растеж.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гигaфaбpиĸaтa нa Теѕlа в Шaнxaй ce пpeвъpнa в нaй-пpoдyĸтивн...

„ Нашите лични заводи работят под потенциала си от няколко тримесечия, защото веригата за доставки се трансформира в главния ограничителен фактор, който евентуално ще продължи и през 2022 година

Мъск цитира проблемите с веригата за доставки като фактор за решението да се отсрочи стартирането на нови артикули тази година, като добави, че компанията ще направи инженеринг на своя електрически пикап Cybertruck с взор към вероятно пускане през 2023 година

„ Основният фокус на Tesla е мащабирането на транспортните средства “, сподели Мъск. По-рано милиардерът разгласи, че ще пусне в продажба транспортно средство за 25 000 $, само че все още пандемията стопира тези проекти.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гигафабриката на Tesla покрай Берлин може да получи публично утвърждение за произвеждане на първите...

През последното тримесечие Tesla означи облага от 2,3 милиарда $, което е повече от осем пъти повече от равнището от преди година, защото приходите скочиха с 65 % до 17,7 милиарда $.

Паралелно с това Tesla усили производството във фабриките си в Калифорния и Шанхай, като в същото време построява и нови уреди в Германия и Тексас.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР