Нараства напрежението в образователната система на Гърция. Над 1000 са

...
Нараства напрежението в образователната система на Гърция. Над 1000 са
Коментари Харесай

Над 1000 окупирани училища в Гърция

Нараства напрежението в просветителната система на Гърция. Над 1000 са към този момент обсадените учебни заведения в страната поради митинги поради митинги с претенции за по-добри условия за осъществяване на образователни часове и понижаване на броя възпитаници в паралелките в изискванията на пандемия. Академичната година за университетите също започва с проблеми, оповестиха БНР и ТВ " Европа ".

Учениците в Гърция стачкуват с окупирани учебни заведения, а в университетите не доближават зали за съблюдаване на отдалеченост.

За да спре митингите, министърът на образованието Ники Карамео разпореди да не се организира отдалечено образование с протестиращите и да им се пишат отсъствия.

Реакцията на протестиращите обаче е повече окупирани учебни заведения и поддръжка от учителите, които от понеделник стартират почасови стачки всеки ден. Увеличават се всекидневно образователните заведения, в които има регистрирани случаи на инфектирани учители и възпитаници. Учебните занятия в тях се приключват най-малко за две седмици.

Властите в Гърция оповестяват за ескалация на инфектираните с ковид с " алена зона " региона Атика. Там е въведена местна карантина. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Гърция няма да приложи още веднъж цялостна карантина и няма да се затварят граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР