Нараства броят на нарушителите с електрически тротинетки. В социалните мрежи

...
Нараства броят на нарушителите с електрически тротинетки. В социалните мрежи
Коментари Харесай

Валят глоби за водачи с тротинетки, ортопедиите също се пълнят

Нараства броят на нарушителите с електрически тротинетки. В обществените мрежи се появиха нови фрагменти с хора, които карат с безразсъдно висока скорост сред колите. По данни на полицията досега са формирани над 550 акта. Ортопедиите в лечебните заведения също регистрират от ден на ден пациенти след произшествия с тротинетка, оповестява Нова ТВ.
Прочетете още
Докато Бейхан Селим отива с тротинетката до магазин по прочут маршрут го удря лек автомобил. Зад кормилото е млада жена.

„ Както си карах внезапно ме блъснаха. Няма по какъв начин да реагираш. Тя беше в потрес и паника”, описа той.

Очевидци описват за случилото се на брачната половинка му. „ Момичето е завивало наляво, т.е. тя е трябвало да го пропусне, само че не знам дали се е паникьосала или е говорила с индивида до нея. Докато е завивала, той е идвал напряко и са се блъснали един в различен. Лопатката му е счупена. Оперираха я, има спукани ребра, шевове на главата”, споделя Анифе Селим - брачна половинка на потърпевшия.

За последните 48 часа Бейхан е третият пациент с електрическа тротинетка, признат в ортопедията на болница „ Св. Анна”.

„ Двама от пациентите са с фрактури на лопата и ключици, а дамата е с фрактури на подбедрицата. Апелирам да бъдем деликатни – и водачите на МПС-та, и водачите на тротинетки, тъй като от време на време изходът може да бъде фатален”, разяснява доктор Александър Илиев, който е завеждащ поделение в Клиниката по ортопедия на УМБАЛ „ Св. Анна”.

Бейхан не е единствен. От началото на август млад водач с предходни нарушавания на пътя опустоши две 10-годишни деца на тротинетка във Вършец. В Русе 13-годишно момиче на тротинетка също беше блъснато от кола. Регистрирани са и два случая на аварирали тротинетки в Русе и „ Слънчев бряг” след приложимост на алкохол.

„ През месец юни броят на ПТП-та с присъединяване на тротинетки е 14, а останалите 16 са попаднали в статистиката за месец юли”, съобщи Мария Ботева от „ Пътна полиция” към ГДНП.

От сходни катастрофи са застрашени и деца, защото все по-често на тротинетки на ток се качват малолетни, макар че е неразрешено за хора под 14 години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР