Напук на затегнатите мерки миналата година и невъзможността да се

...
Напук на затегнатите мерки миналата година и невъзможността да се
Коментари Харесай

Дарт Вейдър, Дон Кихот и Марк Твен оживяват върху банкноти

Напук на затегнатите ограничения предходната година и невъзможността да се свържем с изкуството по този начин, както прилича - очи в очи, 2021 година несъмнено компенсира, като изобилства от културни мероприятия. Летният юли ни мушва леко в ребрата, с цел да влезем в лудия му темп и да се усмихнем. 

Наскоро в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 беше открита независимата галерия " Капитал " на художника Хубен Черкелов.

„ Изложбата показва 23 произведения, изображения от български банкноти. Банкноти, тъй като те са знак на общото доверие, вярата в паричната стойност – една хартия може да коства доста повече, в сравнение с е хартията и мастилото за производството й. Еврото е много скучно. В Азия и Южна Америка имат доста цветни и хубави сюжети, които мен ме радват “- споделя Черкелов.



Идеи за творбите си той черпи от целия свят. Американски и европейски валути, които ни основават чувство за полу-действителност, както и „ българска стена ” – на нея са произведения, за които Черкелов е взаимствал изображения от родни банкноти, които за останалата част от света са цялостна екзотика.

Сред множеството картини усещане прави статуя на глава – сходно на тези, които са известни по целия свят от край време: типичен реален облик, единствено че е на   - 2 $ от Нова Зеландия, Дон Кихот - 1 песета, 100 песети, Сервантес, и доста други.

Изображенията са взети назаем от национални валути и са създадени благодарение на фолио и акрил. След като негови произведения бяха показани в Ню Йорк, Венеция, Бостън и Вашингтон, идва ред и на София, с цел да ни даде още един мотив за бягство от материалния свят. Със силата на изкуството, парите се трансформират в картини, които описват истории.

А какво по-хубаво от това да потренираме мускулите на въображението си, с цел да ги накараме да подскачат на фона на битовото всекидневие?

И въпреки от време на време парите да се употребяват за съмнителни дела, ние можем да погледнем на тях по друг метод и да си помечтаем за свят, в който те са изкуство. Експозицията може да бъде прегледана до 30 юли в Салонната зала на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 и дава обещание да забравим да си гледаме часовника за дълго.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР