Напрежението във френската столица Париж започна да ескалира сериозно.Почти 700

...
Напрежението във френската столица Париж започна да ескалира сериозно.Почти 700
Коментари Харесай

Макрон хукна към Париж! Там става лошо

Напрежението във френската столица Париж стартира да ескалира съществено.

Почти 700 души са задържани при конфликти сред протестиращи и служители на реда. Заради безредиците френският президент Еманюел Макрон отпътува по-рано от срещата на върха в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.
-->
Полицаят, който умъртви 17-годишното момче, се извини на фамилията му и съобщи, че съжалява. Срещу него беше повдигнато авансово обвиняване за преднамерено ликвидиране.

За да бъде предотвратено насилието, в Париж работи полицейски час. От 21.00 часа нощес до 6.00 часа сутринта не се движеше градски превоз. Мярката е в действие до 3 юли, само че към този момент не дава огромни резултати.

В парижкото предградие Клиши-су-Боа беше запален входа на кметството. Пожар е избухнал в строящ се за Олимпиадата басейн.

40 000 служители на реда са мобилизирани в цяла Франция, с цел да овладеят гнева на французите. През нощта обаче конфликти имаше в разнообразни градове.

В Нант кола се е врязала в супермаркет. В Марсилия магазини и кафенета се трансфораха в цели на протестиращите. Сблъсъци е имало също в Лил, Лион, Тулуза.

" През 2017 година правната рамка беше изменена, разширявайки изискванията, при които полицейските чиновници могат да стрелят. Преди те имаха право да употребяват оръжие единствено при самозащита. Но новото законодателство дава право те да стрелят по движещо се транспортно средство, в случай че съществува опасност за трети лица или за полицейския чиновник ", заяви Жак дьо Мейлард, шеф на Център за социологически проучвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР