Напрежението след тежкия инцидент край Своге беше голямо. Вече имахме

...
Напрежението след тежкия инцидент край Своге беше голямо. Вече имахме
Коментари Харесай

Бивши министри за новите рокади във властта: Изпусна се натрупаното напрежение

Напрежението след тежкия случай край Своге беше огромно. Вече имахме два прецедента с министри, които останаха след подаване на оставки. Натрупа се напрежение и то трябваше да бъде изпуснато. Вътрешният министър трябваше да си отиде по-рано. Беше тествано и публичното мнение, само че това не избави министър Нанков. Това разгласи някогашният аграрни министър Мирослав Найденов в ефира на БТВ.

„ Това беше по-скоро политическо решение, в сравнение с акт на политическа отговорност. Трябваше да се сменят тези хора “. Това съобщи пък някогашният транспортен министър Кристиан Кръстев в същото предаване.

Според някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов със промяната на министъра се е търсел отдушник на напрежението. „ Най-лесният отговор беше тази промяна. В ГЕРБ става каквото реши Бойко Борисов “.

Кръстев добави, че съдружните сътрудници си играят тяхната игра и то добре. Те употребяват всеки един миг и показват обществените си позиции.

Мирослав Найденов добави: „ Общо взето, когато има скандал те се появяват и гласът им се чува. Социологията не е добра за тях “.

„ Възможност е ГЕРБ да добутат до локалните избори и по-късно да хвърлят байрака. Ситуацията не е лека. Има несъгласия в ръководещото болшинство, само че народен представител от ГЕРБ не би застанал против Борисов. Знак за един от тежките проблеми в ГЕРБ е, че не построяват политици. Да сложиш отпред на Министерство на вътрешните работи основният секретар - човек от системата, демонстрира, че нямаш политически фрагменти. Това се е случвало по времето на Тодор Живков “, разяснява Емануил Йорданов.

„ За да си министър на превоза е значимо да имаш мениджърски качества, а не да познаваш системата. Мисля, че ще се оправи. Много е значимо какъв ще бъде екипът му “, съобщи Кръстев. „ Мястото е мъчно, тъй като след три мандата на Московски, които бяха сполучливи. Не е елементарно да се докажеш и да надградиш постигнатото “.

„ Тези оставки са били поискани и подадени. Това не е честен акт, тъй като трябваше да се случи неотложно. Правилно реши да сложи човек от системата на Министерство на вътрешните работи, транспортният министър ще се оправи. Новият районен министър е удачно да е човек от Северозапада. Доста амбициозна е “, съобщи Найденов, като посочи, че я познава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР