Напрежението около отказа на Русия да продължи зърнената сделка на

...
Напрежението около отказа на Русия да продължи зърнената сделка на
Коментари Харесай

Русия заплаши всички кораби в Черно море, пътуващи към Украйна

Напрежението към отхвърли на Русия да продължи зърнената договорка на фона на войната в Украйна ескалира още повече, откакто Министерството на защитата на Сергей Шойгу насочи нова опасност.
От среднощ на 20 юли всички кораби, които пътуват през Черно море към украински пристанища, ще се преглеждат като " евентуални превозвачи на товари с военно предопределение ", афишират от съветското министерство.Страните, под чиито знамена пътуват тези кораби, ще се считат за " въвлечени в украинския спор на страната на Киев ", се споделя още в изказването. " Редица морски региони в северозападната и югоизточната част на интернационалните води на Черно море са оповестени краткотрайно за рискови за мореплаване ", декларират от съветското Министерство на защитата в известие в Telegram.
Москва не оповестява какви дейности би подхванала, откакто афишира сходна позиция, равносилна на опасност с военна офанзива.

Не излиза наяве и кои са регионите в Черно море, върху които си присвоява право да афишира за рискови - граничните страни в района са България, Румъния, Турция (членове на НАТО), Украйна, Грузия и Русия.

В последните няколко дни пристанищните градове Одеса и Николаев са подлагани на съветски ракетен обстрел.

Украйна, на собствен ред, пробва да откри краткотраен транспортен маршрут през Румъния в Черно море. Целта му е да се помогне за отпушването на интернационалните транспорти, като се сътвори транспортен кулоар сред три пристанища до териториалните води на Румъния.

Говорителят на Съвета по национална сигурност в Белия дом Адам Ходж предизвести, че Русия възнамерява да разположи спомагателни мини в методите към украинските пристанища и че е допустимо съветската войска да нападна цивилни кораби в Черно море, като трансферира виновността за това върху Украйна.

Съединени американски щати упрекват Русия, че употребява храната като " оръжие на войната " - освен против украинския народ, само че и против всички хора по света, изключително в най-неразвитиет страни, които разчитат на зърното от този район.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР