Напрежението и неувереността в националния отбор по футбол са натрупвани

...
Напрежението и неувереността в националния отбор по футбол са натрупвани
Коментари Харесай

Националният селекционер: Не съм магьосникът от Оз

Напрежението и неувереността в националния тим по футбол са натрупвани с години и няма по какъв начин да не оказват отрицателно въздействие върху играта на отбора. А превъзмогването им не е допустимо за толкоз къс интервал.

Това съобщи селекционерът Ясен Петров преди втория си мач отпред на " трикольорите " - против Италия на следващия ден вечер на Националния ст. " Васил Левски ". В дебюта на новия треньор в четвъртък националите отстъпиха с 1:3 в София пред отбора на Швейцария, който означи три гола през първите 12 минути.

" Не беше доста прелестно това нещо. Такова торнадо ни се изви... За първи път ми се случва - показа 52-годишният Петров. - Имахме единствено три дни за подготовка. Няма да се оправдаваме, само че имайте поради, че швейцарците желаеха да ни разгромят. Колегата от самото начало ги подканваше да не престават. Хареса ми реакцията. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката. Бяхме дали задания, само че всичко, което искахме ние, не се получи през първата част. "

Селекционерът увери, че атмосферата в тима е отлична макар тежкото проваляне. Той съпостави първия дуел с боксов мач, в който нашият отбор " беше пъхнат в ъгъла ". Петров употребява намеци от бойните спортове и за идния конфликт със " скуадра адзура ".

" Не би трябвало да излизаме с прекомерно огромен почит на терена. Трябва да покажем, че можем да се сбием , че можем да реагираме, че имаме зъби. Това би трябвало да покажем във втория мач. Този тим има потребност от поддръжка. Изливайте рецензиите към мен. Вижте класата на Италия... Ние имаме четири тренировки. За три дни чудеса не стават. Тук не стои магьосникът от Оз. Не съм. Опитваме се да подвигаме духа, колкото и да е тежко. Аз не се опасявам от нищо ", съобщи Петров.

Той даде обещание да направи промени в състава и разкри една сигурна - като титуляр ще стартира Андрей Гълъбинов, играещ за " Специя " в Серия А. Възможно е в стартовата единайсеторка да попадне и другият наш национал в елитното състезание на Италия - централният бранител на " Болоня " Валентин Антов. Участието на крилото Кирил Десподов, даден чартърен от " Каляри " в " Лудогорец ", пък ще бъде под въпрос до последния миг поради контузията в глезена, получена против швейцарците.

" Смятаме да подходим малко по-различно против Италия. Трябва да създадем ротация. Едната смяна е пред вас: Андрей - уточни Ясен Петров към централния нападател, който също взе участие в конференцията в националната футболна база в столичния кв. " Бояна ". - Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия дуел. Днес имаме две тренировки, ще преценим. Тренираме вярно. Вероятно е и Вальо Антов да играе против Италия. "

Самият Гълъбинов също показа упованията си от мача против 4-кратните международни първенци. 32-годишният софиянец подчертава върху вратаря на " адзурите " - стража на " Милан " Джанлуиджи Донарума, който е втори капитан на Италия.

" За мен този дуел е по-специален, тъй като от 15 години пребивавам в Италия. Ще се опитам да давам всичко от себе си - показа Гълъбинов. - Донарума е един от най-силните вратари, само че не е непробиваем. Ще се опитаме да му вкараме, най-много аз. Като цяло ще се постараем да затрудним италианците. "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР