Напрежението е доста сериозно от началото на есента. България отново

...
Напрежението е доста сериозно от началото на есента. България отново
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Швеция също може да ни препъне за Шенген

Напрежението е много съществено от началото на есента. България още веднъж е сложена в една деликатна обстановка, тъй като има риск през нас да мине бежански поток, съобщи Тихомир Безлов - старши специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

На въпрос дали има заплаха за България поради спора в Близкия изток, Безлов отговори, че е доста значимо да се знае до каква степен радикализирана е палестинската диаспора у нас.

Той похвали навременните и съответни дейности на държавното управление за прибирането на българските жители от Израел.

По тематиката с Шенген Тихомир Безлов уточни, че на фона на изострената интернационална конюнктура и новия поток от мигранти, възможностите ни за участие по-скоро ще намалеят още.

През лятото потокът от мигранти зави от Австрия към Словакия и от там почнаха да влизат в Чехия и Полша. Германия реагира и разгласи, че вкарва надзор на границите си и последва резултатът на доминото. На процедура от Унгария нататък няма Шенген. Хърватия също попадна в нова обстановка – потокът се насочи към нея. Изглежда, че Дъблинското съглашение към този момент не работи, разяснява Безлов.

По думите му не е изключено към ветото на Австрия и Нидерландия по отношение на присъединението на България и Румъния в Шенген да се включи и Швеция, напомняйки, че там на власт пристигна ново крайнодясно държавно управление, което поддържа позицията на Виена.

„ За страдание ние сме сред чука и наковалнята “, означи Безлов в ефира на Нова нюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР