Напрежение във великотърновското село Водолей в деня на местните избори.

...
Напрежение във великотърновското село Водолей в деня на местните избори.
Коментари Харесай

Напрежение в изборния ден: Жители на великотърновско село не допускат непознати да гласуват

Напрежение във великотърновското село Водолей в деня на локалните избори. Причината е, че има скупчване на гласоподаватели пред изборните секции, които са непознати за локалните хора. В селото претендентите за кмет са двама.

Хората от Водолей обявиха, че придошлите са към 30 души и бяха безапелационни, че не ги познават. По думите им те били обществено слаби.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

Хората от селото настояха новодошлите да покажат къщите, в които живеят. „ Да си покажат паспортите. Дали въобще написа село Водолей, дали живеят тук “, настоя Филип Маринов от Водолей.

Според жителите на селото чужденците обитавали къщи, които били изоставени. Те подали сигнал на 112, полицията се е отзовала и ревизира случая.

Междувременно, макар че към този момент са дали своят вот, доста хора от селото стоят пред секцията с концепцията да не позволяват непознати.

Жителите на Водолей обясниха, че доста непознати лица към този момент са минали и са упражнили правото си на глас.

Председателят на секционната изборна комисия съобщи пред bTV, че всичко е законно и лицата са регистрирани по сегашен адрес. По думите му те били към 60 души.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

Един от новодошлите изясни, че е от Велико Търново, само че се записал в селото преди година, тъй като прави ремонт на къщата си.

Преди дни в същото село имаше полицейска акция поради подозрения за платен избор. Беше извършена акция на полицията за новорегистрирани на съвсем необитаеми адреси. Тогава бяха арестувани двама души, само че бяха освободени, тъй като органите на реда не откриха нарушавания.

Гласувах за това София да бъде ръководена по-добре от хора, които могат и знаят, сподели министър председателят

Иначе изборните секции са 142 в цялата община, а 138 от тях са непрекъснати, две са преносими, като има позиционирани секции в МБАЛ и Дома за остарели хора във Велико Търново. 

Първите гласоподаватели във Велико Търново застанаха пред урните още в 7:05 часа. Секциите там отвориха в точния момент и упованията на всички са за висока интензивност.

Вижте защо би трябвало да се внимава при гласоподаване

Живеещите в региона избират всред осем претенденти за кмет. Има и 16 листи за общински съветници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР