Най-оспорваният вот в Бургаско се оказа битката за кметския стол

...
Най-оспорваният вот в Бургаско се оказа битката за кметския стол
Коментари Харесай

Ново преброяване: Къде вотът е оспорен?

Най-оспорваният избор в Бургаско се оказа борбата за кметския стол в созополското село Зидарово. Там някогашният кмет загуби от някогашния си шурей с 10 гласа.

Само за бельото си не прочетох в интернет, сподели тя

Съдът към този момент касира изборите не поради броя недействителни бюлетини, а поради многочислени нарушавания в работата на една от двете секционни комисии.

След периодически указания по телефона, неведнъж спиране на видеонаблюдението, протоколът е подписан с изключително мнение от всички членове. Ще има ли нови избори в Зидарово, ще реши Върховен административен съд. 

Съдът в Сливен освободи 38-годишният ръководител на секция в село Горно Александрово, арестуван поради подозрения за манипулиран избор. Сигналът беше за скандално видео от първия тур, в което Костадин Костадинов отбелязва бюлетините с писалка в наличието на кмета, който е негов брат и печели изборите. Внесено е и публично искане за анулиране на изборите в селото.

Той разгласи, че не се тормози от оспорването на изборните резултати

В София щабът на Българска социалистическа партия към този момент написа жалбата до съда. Очаква се да е подготвена до петък. В София оспорването е единствено на броенето на резултата, без искане вотът да се организира отначало.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР