Напрежение в парламента. Поводът - идеята да отпадне забраната за

...
Напрежение в парламента. Поводът - идеята да отпадне забраната за
Коментари Харесай

Напрежение в парламента заради вноса на зърно от Украйна

Напрежение в Народното събрание. Поводът - концепцията да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна. Зърнопроизводителите към този момент заплашиха с национални митинги, а производителите на олио обявиха, че утвърждават вноса на слънчоглед.

Пред bTV земеделският министър разгласи, че никой не е разискал с него решението да отпадне възбраната за импорт на украинската продукция.

Предстои гласоподаване в Народното събрание

„ Това решение ще увеличи напрежението в аграрния бранш и ще провокира доста тежки митинги. Аз не мога да ги спра да стачкуват “, изясни министър Кирил Вътев.

Темата се трансферира и в пленарната зала. Където опозицията упрекна властта в задкулисие.

„ Министърът на земеделието на държавното управление поддържа митингите против държавното управление. Ще тръгне ли българският парламент против българското държавно управление през днешния ден? Ако министърът има достолепие, той наподобява мъж с темперамент, би трябвало да подаде оставка “, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Изненадам съм, че бранш, който получава 2 милиарда лв. на година, може да твърди, че липсва държавна поддръжка “, разяснява той

Управляващите не видяха място за терзание. Подкрепа за отпадане на възбраната за импорт пристигна от " Дондуков " 1.

„ Нека бъде ясно – освобождението на вноса от Украйна ще понижи цените на главните хранителни артикули, ще понижи инфлацията, което ще подкрепи хората с ниски приходи, ще усили приходите в бюджета от импорт и експорт. Изненадам съм, че бранш, който получава 2 милиарда лв. на година, може да твърди, че липсва държавна поддръжка “, акцентира министър-председателят Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР