Напрежение пред секцията в хасковското село Клокотница. Постоянно живеещи в

...
Напрежение пред секцията в хасковското село Клокотница. Постоянно живеещи в
Коментари Харесай

Полицията изгони двама кандидати от избирателната секция в с. Клокотница, Хасковско

Напрежение пред секцията в хасковското село Клокотница. Постоянно живеещи в обитаемото стоят пред изборното помещение и наблюдават дали там ще гласоподават хора, които нямат парцели, само че са регистрирани. Причината е: хората се съмняват, че вотът им ще бъде сменен. Според първичния лист, залепен на фасадата на кметството в село Клокотница право на избор имат 356 души. Според последният лист, получен от Секционната изборна комисия тук вота си могат да упражнят 460 лица. Разликата усъмни локалните хора.

„ Миналите избори не гласувах... Никой не подхваща нищо “, споделя Стефан Стефанов, гражданин на с. Клокотница.

Според хората и на предходните избори, и в този момент не те вземат решение ориста насело Клокотница. Ето за какво сами са организирали отряди от наблюдаващи,които да наблюдават дали непознати гласоподават в секция 116. Това ще продължи и през целия ден, безапелационни са те.

Мустафа Мехмед  през днешния ден упражни своя избор, макар че бе регистриран единствено по сегашен адрес. Категоричен е, че има парцели в Клокотница и е локален.

„ Аз всеки ден съм тука “, твърди той.

Стигна се и до скандал сред претендент за кмет и  общински консултант в двора на кметството. Наложи се дежурният служител на реда да помоли и двамата да изоставен мястото, в случай че към този момент са упражнили вота си.

В секция 116 има и друго нарушаване – параванът се намира в прилежащо помещение. Според членовете на СИК, това е било по този начин и в предишни избори, защото пространствата са дребни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР