Напредва ремонтът на съоръженията по автомагистрала (АМ) „Хемус“. Това съобщиха

...
Напредва ремонтът на съоръженията по автомагистрала (АМ) „Хемус“. Това съобщиха
Коментари Харесай

АПИ разпространи актуална информация за ремонтите на АМ Хемус

Напредва ремонтът на оборудванията по автомагистрала (АМ) „ Хемус “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

В момента на автомагистралата се обновяват пет виадукта - при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел „ Витиня “.



Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите и да не употребяват спешните ленти за по-бързо прекосяване.



За облекчение на пътуващите в петък и събота в правите с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник надлежно две за София и една за Варна. В пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, е допустимо по-бавно предвижване от интензивния трафик, само че строителните действия би трябвало да се извършат, с цел да се кара по оборудванията безвредно и комфортно.



Дружеството „ Автомагистрали “ ЕАД работи извънредно мобилизирано, с цел да може плануваните строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява придвижването.

На мостовите уреди на Автомагистрала „ Хемус “, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се прави ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и модерни системи за пътна сигурност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, усъвършенства се противоземетръсната резистентност. На виадуктите „ Потоп “ /19-ти км/ и „ Коренишки дол “ /36-ти км/ следва построяването на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за сигурност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява придвижването.

На Автомагистрала „ Тракия “ преди началото на дейния летен сезон завърши ремонтът на три виадукта - при 13-ти, 15-ти и 20-ти км. Съоръженията са с нови пътни плочи, асфалтобетонова настилка, хидроизолация, мантинели и парапети. Без да се попречва трафикът не престават строителните работи по градивното подсилване както на тези три уреди, по този начин и на още две - при 17-ти и 18-ти километър. Ремонтират се стълбовете, устоите, фундаментите, долната повърхнина на пътна плоча и т. н.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР