Напредва изграждането на новата улица между булевардите Бургаско шосе“ и

...
Напредва изграждането на новата улица между булевардите Бургаско шосе“ и
Коментари Харесай

Напредва изграждането на новата улица между бившите поделения в Сливен

Напредва построяването на новата улица сред булевардите „ Бургаско шосе “ и „ Хаджи Димитър “, която ще минава през някогашните поделения в Сливен. Това заяви кметът Стефан Радев при визитата си на обекта дружно с отрасловия зам. кмет Камен Костов. Строителните действия започнаха през октомври, а срокът за осъществяване е 180 дни. Вече са сложени канализацията и водопроводът. В момента се работи по основата на улицата.
„ Радвам се, че дейностите напредват. Надявам се улицата да е подготвена преди крайния период. За построяването й получихме от страната половината финансиране. Очаквам Министерството на районното развиване да извърши уговорката си да се подпише анекс и за другата сума по плана “, сподели Стефан Радев.
Той напомни, че покрай улицата е очакван терен за пренасяне на пожарната. Преди две години, преди турболенциите в централната власт, са водени диалози с Министерството на вътрешните работи. От там са предявили искания теренът да бъде измит.
„ Надяваме се към този момент да подновим тези диалози, изключително откакто построим улицата, тъй като тя ще е от огромно значение за достъпа на пожарните коли. Определено местоположението е доста по-добра за пожарната “, добави Радев.
Другата функционалност на новата улица е да разтовари трафика от кръстовищата на „ Розова градина “ и „ Илинденско въстание “. След построяването й ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината реставрира. Предвидено е облагородяване на пространството към него. Улицата е с дължина от близо 300 метра. Ще бъде сложено осветяване, ще се инсталират и камери за видеонаблюдение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР