Напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори

...
Напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори
Коментари Харесай

Гълъб Донев обсъди с областните управители напредъка по подготовката и провеждането на честни избори

Напредъкът по подготовката и провеждането на почтени и свободни избори на 2 април, както и положителната съгласуваност с регионалните шефове по настоящи за страната тематики бяха във фокуса на инициирана от премиера Гълъб Донев среща.

 

Днес министър-председателят свика за диалог в Министерския съвет всички регионални шефове и част от служебния кабинет.

 

В срещата участваха  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното ръководство Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

 

В хода на диалога бяха разисквани другите аспекти от изборната подготовка, в това число целенасочените и ефикасни ограничения на държавното управление против пазаруването на гласове. Посочени бяха и сериозните провокации, подбудени от последните промени в изборното законодателство.

 

Министър-председателят Гълъб Донев беше безапелационен, че служебното държавно управление прецизно съблюдава Изборния кодекс и се придържа праволинейно към наредбите му.

 

На срещата бяха разисквани и други настоящи тематики, измежду които реализацията на настоящи планове по линия на Плана за възобновяване и резистентност, инфраструктурата по места и смисъла на целесъобразното консумиране на публичния запас.

 

Премиерът Гълъб Донев изрази убеденост, че както и досега, регионалните шефове ще продължат и отсега нататък да работят в името на публичния интерес и в отбрана на държавните цели.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР