Това е последният ден, в който майка му Татяна Кардашова,

...
Това е последният ден, в който майка му Татяна Кардашова,
Коментари Харесай

Етнически българин е в руски плен от първия ден на войната в Укра...

Това е последният ден, в който майка му Татяна Кардашова, брачната половинка му, която също се споделя Татяна и шестмесечният му тогава наследник Димитър го виждат.  

„ На 24 февруари те бяха взети в съветски плен. В началото го обкръжиха с корабите и им предложиха да се предадат. Тези 25 индивида от Змийския остров още се намират в плен. Та са и българи и от Молдова “, сподели майката на Александър, представена от бТВ.

 

Синът на Александър е на три години и в никакъв случай не е виждал татко си.

 

„ От това, което видях – той не е здрав. Той просто не приличаше на себе си. Човекът, който беше преди и индивидът, с който приказвах на тази онлайн връзка, бяха двама разнообразни мъже. Той е стар с 10 години “, споделя брачната половинка му.

 

Останалите граничари от Змийския остров също са пленени, като част от тях по-късно са разменени против пленени съветски бойци. Но останалите, както и хиляди други украински мъже, са в съветски затвори и през днешния ден.

 

Докато търсят поддръжка в България, околните на пленените намират Рита Шаганене. Тя е от Литва, само че е приключила българска лингвистика и живее във Варна. Рита е брачна половинка на свещника от храма „ Св. Николай Чудотворец “ Василий Шаган, който от своя страна е бесарабски българин.

 

Рита стартира следствие за броя на пленниците българи. Село по село в Бесарабия. „ Те бяха доста учудени от моя въпрос – споделиха ми, че към този момент намират 20 индивида, измежду които има и трима гагаузи, само че ми споделиха, че към този момент са ревизирали единствено 10% от своите описи, тъй като те не се разделят по генезис “, разяснява Рита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР