Напред, към обществото на послушните паразити! Английското съкращение UBI навлиза

...
Напред, към обществото на послушните паразити! Английското съкращение UBI навлиза
Коментари Харесай

Троянският кон на световния елит

Напред, към обществото на послушните паразити!

Английското редуциране UBI навлиза в необятно разпространяване през последните десетилетия на 20 век. Това значи Universal Basic Income. /универсален базов доход/. Ние превеждаме този термин като „ Безусловен базов приход “ (ББД) или „ Безусловен главен приход “ (БОД).

UBI значи постоянни идентични /равни/ заплащания за всички жители на страната, без значение от техните приходи, обществено състояние, възраст и дали лицето работи или не. При въведената система заUBI всеки жител получава пари безусловно за нищо, без спомагателни задължения.

Мисля, че произходът на концепцията за UBI е по-дълбок. „ Дайте им самун и зрелища и те в никакъв случай няма да се разпалват “, обръща се към патрициите римският поет-сатирик Ювенал. И в случай че патрициите следваха този модел, като предписание това гарантираше запазването на властта.

През 70-те и 80-те години UBI се разисква в доста страни. Особено в Европа. Резултатът е основаването през 1986 година на неофициалната интернационална асоциация BIEN - Европейска мрежа за главен приход (European Basic Income Network). На 10-ия интернационален конгрес на организацията в Барселона тя се трансформира в Основна мрежа за базовия приход (Basic Income Worldwide Network). През септември 2022 година в Австралия се организира 21-вият конгрес на BIEN.

През 2017 година Русия също се причисли към GBB International, където беше основан националният клон Basic Income Russia Tomorrow. На уеб страницата на тази организация можете да прочетете следните подканващи думи: „ Светлото на следващия ден е неизбежно! Когато всеки човек и цялото общество като цяло всеки месец ще получава равно количество пари от страната без никакви условия. Гарантираният приход от UBI ще бъде конституционно право на индивида на заслужен живот.

Гарантираният приход на UBI е свободата, независимостта и опцията за развиване на всеки човек и обществото като цяло. Свобода на словото и религията, независимост от потребност и страх; стопански, креативен, политически и други цивилен права и свободи.

Това е опция за разискване и без значение установяване на изискванията на живот, способността да се въздейства върху вземането на решения в страната. Това е народна власт! Колкото по-съвършена и развита е демокрацията в дадена страна, толкоз повече права, свободи и благоприятни условия имат хората, толкоз повече поддръжка има всеки обособен човек в тази страна.

Държавата, по мнението на съветските последователи на безусловния базов приход, изначално съставлява непосредствена опасност от угнетяване на човешката независимост. Следователно жителите би трябвало да изискват от страната обезпечен приход за всеки член на обществото като средство за отбрана от държавната робия и гаранция за опазване на човешката независимост.

В скъсен формат опити с UBI са извършени в доста страни. Понякога управляващите трябваше да правят разяснителна работа измежду жителите. Някои възприеха UBI като сигнал, че в случай че не през днешния ден, то на следващия ден, човек ще остане без работа. Други се опасяваха, че ще изгубят обществените си помощи, в случай че получат UBI. Трети смятаха, че получават рушвет от управляващите, който да ги задължи с нещо.

Швейцария беше най-близо до цялостното внедряване на системата UBI. Там през 2016 година се организира народен референдум, който трябваше да покаже готовността на жителите на Алпийската република да получават обезпечени приходи от страната. Идеята за UBI обаче е подкрепена в Швейцария от едвам 23,1% от жителите , 76,9% от жителите са дали своят вот срещу него . Основната причина за отрицателното отношение към UBI беше, че за огромната реализация на плана трябваше да се удвои държавният бюджет и в същата съразмерност да се усилят налозите.

Анкетираните в Швейцария означават, че UBI ще отслаби националната стопанска система и ще сътвори нездравословна атмосфера в обществото. Хората ще спрат да работят.

Малка част от швейцарците копнаха още по-дълбоко. Те възприеха предлагането за въвеждане на UBI като планувано деяние за подкопаване на обществото и подкопаване на стопанската система. Не може да не възникне подозрение, че този план е троянски кон на международното задкулисие, международен скрит план против хората.

Нищо чудно, че планът се движи напред синхронно в доста страни по едно и също време. Същият синхрон и съгласуваност на дейностите на множеството страни се следи през 2020-2021 година, когато оповестиха „ коронавирус пандемия “, а по-късно започнаха да вкарват локдауни, QR кодове и имунизация, в това число наложителна. Същата съгласуваност се следи през днешния ден по въпроса за цифровите валути на централните банки и това е част от плана за създаване на световен електронен концентрационен лагер.

Искам да обърна внимание на книгата Universal Basic Income - For and Against (Безусловен базов приход - за и против), издадена в Австралия през 2019 година Нейният създател Антъни Съмъроф (Antony Sammeroff) декларира, че всичко, което може да се припише на причините " за " по всевъзможен вероятен метод се вкарва в съзнанието на хората посредством формалните медии.

Обаче всичко, което е мотив " срещу ", се прикрива по всевъзможен вероятен метод. В крайни случаи се осмива. Съмъроф написа: „ Първоначално обезпеченият базов приход може да е повсеместен, само че след няколко години, когато стане прекомерно безценен за обезпечаване, те ще стартират да търсят способи да спестят пари, с цел да не го анулират.

Например, малко евентуално е някой да е срещу обстоятелството, UBI да не се дава на нарушители. Тогава, може би, той ще бъде лишен от прихода поради антисоциалното си държание. Малки нарушавания, като мятане на отпадък на улицата, могат да бъдат свързани с удръжки /приспадане/ от UBI. Някои ще се оплакват, че това е началото на държавна стратегия за обществено инженерство, само че за множеството това ще наподобява като изцяло рационална мярка... Намаляването на UBI скоро ще се смята за най-разумния и подобаващ отговор на доста закононарушения и правонарушения ”(стр. 148-149).

Важни атрибути на системата би трябвало да бъдат " повсеместен паспорт " и " специфична банкова сметка ". Самъроф характеризира тези WBI принадлежности, както следва: „ Не мисля, че е нереалистично, че скоро хората ще би трябвало да имат наложителна персонална карта, издадена от държавното управление, с цел да дават отговор на изискванията за главния си приход. След известно време те ще би трябвало да го показват, с цел да влязат в държавните институции. После – на летището, с цел да се качи на самолета. След това с цел да се качите на трен или рейс. След това за влизане в ресторанта.

Скоро идентификацията ще се изисква на всички публични места и след известно време тези, които не са дали своят вот на избори, ще бъдат глобявани... Точно както страните замразяват активите за хипотетични измами, те скоро ще стартират да замразяват " избрани банкови сметки “ на политическите дисиденти. Когато стигнат до последователите на радикалните хрумвания за независимост от държавната робия, ще има доста малко хора, които ще пазят нашите права. (стр. 151-152).

И Самъроф заключава: „ Бедните, чието оцеляване зависи само от техните подаяния, скоро ще станат доста внимателни в това, което споделят и вършат... UBI ще легитимира страната като настойник и жителите като подопечни. Скоро може да настъпи страшна епоха, когато благодарение на заплащания и санкции ще бъдем превърнати в послушни паразити. Утопичната фантазия ще се трансформира в деспотичен призрачен сън ” (с. 152).

И по този начин, дано обобщя. UBI без пресилване може да се назова троянският кон на световния хайлайф, настоящ посредством управниците на десетки страни по света.

P.S. Групата на страните с ниска поддръжка за безусловния базов приход включва с изключение на Швейцария (виж по-горе), Швеция и Норвегия (през 2017 година поддръжката е изразена от към 30% от анкетираните). В множеството европейски страни през същата 2017 година съотношението на поддръжниците и съперниците на UBI е към 50 към 50. И удивителна цифра: най-висока поддръжка за UBI показват респондентите в Русия - 72%.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР