Направихме всички възможни усилия, за да бъдат изчистени пространствата. Имаше

...
Направихме всички възможни усилия, за да бъдат изчистени пространствата. Имаше
Коментари Харесай

Санкции за над 120 хил. лв. заради непочистен сняг в София

" Направихме всички вероятни старания, с цел да бъдат изчистени пространствата. Имаше открити нарушавания. Фирмите са глобени. След глобите проблемите са отстранени. Но има още работа. Имаме и глобени търговски обекти за непочистени тротоари пред техните площи - те са 33. Фирмите са глобени за непочистени улици и спирки в размер на над 120 хиляди лева ", уточни той.

По думите му почистването към публичните здания е отговорност на общината. Там, където не са взети ограничения, компаниите са глобени, акцентира Неделков.

В изявление за предаването " Преди всички " той разгласи, че на общинското дружество, което почиства в столичния регион " Красна поляна ", ще бъде направена цялостна проверка, с цел да бъдат открити проблемите и да може да проработи както би трябвало.

По думите му има места в София, в които няма никакви открити проблеми и наказания.

Николай Неделков означи, че множеството контракти на снегопочистващите компании изтичат през 2025 година До тогава там, където е належащо, те ще бъдат " стимулирани " посредством наказания, разяснява той и добави, че до момента няма обжалвана глоба, която да е извоювана от компанията в съда.

Директорът на инспектората и през днешния ден обикаля столичните улици, с цел да види каква е ситуацията. " По пътните платна няма проблем. Работата във вътрешнокварталните улици продължава. През нощта имахме обработки в планинските елементи на регионите Витоша и Банкя. Днес денем продължаваме ", сподели той.

Все още продължава работата и по падналите клони и дървета в столицата, сподели Неделков, като посочи, че Столичният инспекторат не управлява този развой.

Неделков акцентира обаче, че работещите в инспектората не са задоволителни:

" Капацитетът на инспектората е извънредно дребен. От щатна численост 424 чиновници, сега работим 305, като в тях влизат и чиновниците в майчинство и дълготраен болничен. Ще създадем всичко належащо, с цел да стегнем човешкия запас до потенциал, нужен за справяне със обстановката. Нашата работа е контролна и превантивна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР