Направиха голяма крачка и имаме председател на Народното събрание. Това

...
Направиха голяма крачка и имаме председател на Народното събрание. Това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Никой не си сети, че Рашидов е български турч...

Направиха огромна крачка и имаме ръководител на Народното събрание. Това сподели пред Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев във връзка избора на ръководител на Народното събрание.

„ Изпитах една наслада, която не съм сигурен, че всички са се сетили. Вежди Рашидов е турчин. Преди 20-30 години появяването на български турчин в Народно събрание щеше да провокира скандал “, уточни Райчев. 

„ На никой не му пристигна в главата дори. Никой не се сети. Дори най-големите националисти не произнесоха името турчин. Това доста ме радва. Голяма европеизация е настъпила в България “, добави той.

„ Трябва да поздравим и Нинова, която позволи това нещо без да пита, беше една патова обстановка “, посочи социологът.

Според него е пределно ясно, че този парламент ще има къс живот и неговата задача е да одобри няколко закона, без които страната ще пострада неприятно - за приемането на европейските средства и бюджета.

" Ключът от всички по-нататъшни събития е в Демократична България, тъй като единствено те имат нещо, което да дадат. На ГЕРБ не им стига властта, на тях им би трябвало взаимна власт. Със синьото ", сподели Райчев. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР