Направи парите си с много талант и много работа.Богатствата, особено

...
Направи парите си с много талант и много работа.Богатствата, особено
Коментари Харесай

Как Пол Макартни стана първият милиардер в рока

Направи парите си с доста гений и доста работа.
Богатствата, изключително доста огромните, рядко са обективни, само че от време на време и това се случва. Днес Пол Маккартни - най-талантливият и най-работливият от рокмузикантите, изгрели в средата на ХХ век - стана на 77. Сайтът " Cheatsheet " споделя по какъв начин той се трансформира в първия милиардер в рока.Рокфеновете изгубиха доста рано и в разцвета им звезди като Джими Хендрикс, Джим Морисън, Джанис Джоплин и Джон Бонъм - само че много други са живи и здрави и през XXI век. Следвоенното потомство имаше шанса да остарее дружно с членовете на " Лед Цепелин ", " Бийтълс ", " Пинк Флойд " и (особено) " Ролинг Стоунс ".В случая с Пол Маккартни, великият композитор, артист и мултиинструменталист в никакъв случай не легна на лаврите на " Бийтълс ".Маккартни мина през 70-те с групата си " Уингс " и от този момент насам не е спирал да записва албуми и да изнася концерти към този момент под личното си име. И тъй като бе доста сполучлив и в двете неща, стана най-богатият човек в света, почнал кариерата си с подрънкване на китара.Когато си един от двамата съществени създатели на песни в най-популярната група в историята, ставаш богат - макар че още при започване на звукозаписната си кариера Маккартни и Джон Ленън бяха подписали договорка, с която изгубиха надзор над множеството свои песни.(През 80-те години Майкъл Джексън купи каталога на Ленън-Маккартни. Пол съумя да откупи издателските права върху каталога на " Бийтълс " през 2017 г.)Добрата вест беше, че Пол и Джон въпреки всичко продължаваха да получават част от всяка договорка с тяхната музика. Това им донесе много пари, когато " Yesterday " се оказа песента с най-вече кавъри в историята. И Пол си взе урок: купувай издателски права! (За злощастие, той даде същия съвет и на Майкъл Джексън.)

През 80-те Пол към момента пускаше сингли № 1 и продаваше записи в милионни тиражи, до момента в който авторските хонорари и таксите от издателски права се трупаха. Това продължи през 90-те години, когато чистата стойност на неговото положение бе оценена на 500 милиона $.

Наследството от Линда

В края на десетилетието брачната половинка му Линда умря, само че тя остави на Пол " малко " благосъстояние, което се добави към неговото. В този миг той към този момент бе съвсем милиардер. През 2000 година след гибелта си Линда завеща на Пол почти към $200 милиона. (Тя имаше личен бизнес, оценен на към 90 млн. в днешни пари.) Той получи това завещание съвсем без налози, с помощта на ловко обмисляне от нейна страна.През идващите десетилетия Пол стартира да печели зашеметяващи суми от турнета. " Форбс " пресмята, че сред 2010-а и 2016 година той е спечелил $350 милиона от концерти. Това включва 56,5 милиона $ единствено през 2015 година. И турнетата не престават.След края на работа си в " Бийтълс " Пол продължи с извънредно сполучлива солова кариера и музикално-издателска активност. Към това добави приходите от турнетата, които бяха истински " печатници за пари ". А наследството на Линда го побутна още малко по-нагоре. Но и без него през днешния ден той отново щеше да е милиардер.Рокзвезди като Мик Джагър и Кийт Ричардс са непристойно богати (по към $300 милиона всеки), Елтън Джон има даже още повече (около $500 милиона), само че Пол е в друго измерение. Според последната инспекция, той е най-богатият човек в рокендрола, със положение от $1 милиард и 200 милиона.
Новата печатница за пари - Тейлър Суифт
  Най-високо платената певица в листата е изкарала забележителните над 23 милиона $ през 2020/2021 година. А единствено няколкостотин хиляди разделят различен музикант от първата позиция. Вижте цялата ранглиста - кои са музикантите с най-вече доходи съгласно класацията на сп. Billboard.

20. Пинк Флойд - 8,8 млн. долара;

19. BTS - 8,9 млн. долара;

18. Металика - 9 млн. долара;

17. ДаБейби - 9,1 млн. долара;

16. Люк Комбс - 9,2 млн. долара;

15. Лил Узи Верт - 9,5 млн. долара;

14. Еминем - 9,7 млн. долара;

13. AC/DC - 10,1 млн. долара;

12. Авентура - 10, 2 млн. долара;

11. The Weeknd - 10,4 мнл. долара;

10. Лил Бейби - 11,7 млн. долара;

9. YoungBoy Never Broke Again - 11,9 млн. долара;

8. Бийтълс - 12,9 млн. долара;

7. Queen - 13,2 млн. долара;

6. Дрейк - 14,2 млн. долара;

5. Били Айлиш - 14,7 млн. долара;

4. Eagles - 16,3 млн. долара;

3. Селин Дион - 17,5 млн. долара;

2. Пост Малоун - 23,2 млн. долара;

1. Тейлър Суифт - 23,8 млн. $.
Dr Dre е номер едно на десетилетието
Американското списание Forbes класира най-богатите музиканти за последното десетилетие. Списъкът с реализатори е оповестен на уеб страницата на изданието.На първо място е американският рапър и продуцент Андре Ромел Йънг, прочут като Dr. Dre. Богатството му се прави оценка на 950 милиона $.Забелязва се, че музикантът издаде последния си албум Compton през 2015 година. Освен това той на процедура отхвърля да приказва в средата на 00-те. Основните доходи му идват от Beats, компания за аудио съоръжение. През 2014 година Apple закупи компанията. Dr. Dre е съосновател и притежател на 20-процентов дял в Beats.Втория в класацията е американската поп певица Тейлър Суифт с 825 милиона $. Челната тройка затваря Бионсе, която печели 685 млн. $. И двете певици са обикаляли доста през последните 10 години, настояват публицистите.В топ 10 на най-богатите музиканти в света също са ирландците U2, рапърите Diddy и Jay-Z, както и английските реализатори Елтън Джон и Пол Маккартни. Класацията се затваря от американките Кейти Пери и Лейди Гага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР