Напоследък всички са полудели по вегетарианството. Куп световноизвестни личности вече

...
Напоследък всички са полудели по вегетарианството. Куп световноизвестни личности вече
Коментари Харесай

Ако искате здраво и жизнено бебе, за нищо на света не се подвеждайте по тази опасна мода

Напоследък всички са полудели по вегетарианството. Куп световноизвестни персони към този момент са създали своя избор и са изключили месото и производните от него артикули от менюто си.
Споровете към това потребно ли е да си вегетарианец не стихват. Едни настояват, че отводът от месо оказва помощ против куп заболявания, да оздравееш и да се сдобиеш с прелестна кожа. Други пък крещят с цялостен глас, че откакто са изключили месото от менюто си, косата им е почнала да пада, а зъбите – да се чупят.
Къде е истината? Оказва се, че вегетарианството може да бъде доста рисково, изключително за дребните деца.

Поне до този извод са стигнали английски учени. Специалисти по хранене от Университета в Кардиф твърдят, че до 2-годишна възраст всяко едно дете би трябвало да получава скотски мазнини и протеини. Освен това, на растящия организъм му е доста по-трудно да отделя витамините и другите потребни хранителни субстанции от растителните тъкани. В първите шест седмици от живота си децата получават всички нужни хранителни субстанции от майчината кърма, само че след края на този интервал менюто им би трябвало да стане по-разнообразно и в него да бъдат включени протеини и мазнини от скотски генезис, плодове, зеленчуци и зърнени храни. Колкото по-разнообразни са продуктите, които детето приема, толкоз по-малък е рискът да възникне недостиг от някакви хранителни детайли.

Въпреки че продуктите от растителен генезис са в положение да удовлетворят потребностите на организма от протеини, доста витамини и минерали (желязо, калций, йод, цинк, витамин B12 и витамин D) са крепко свързани с влакната, което усложнява тяхното освобождение и асимилиране от организма. Именно по тази причина здравословното хранене би трябвало да включва освен зеленчуци, плодове и зърнени храни, само че и яйца и млечни артикули.
По думите на експертите, веганството, което изключва потреблението на всички артикули от скотски генезис, също е доста рисково за дребните деца, защото усилва риска от недостиг на значими хранителни субстанции. Недостигът на желязо да вземем за пример може да докара до анемия, а на витамин B12 – до неврологични болести. /jenata.blitz.bg
Инфо: jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР