Напоследък все повече хора се интересуват от веган козметика. Търсенето

...
Напоследък все повече хора се интересуват от веган козметика. Търсенето
Коментари Харесай

Как да изберем веган парфюм?

Напоследък от ден на ден хора се интересуват от веган козметика. Търсенето й в интернет се удвоява всяка година от 2012 година насам, а всяка секунда в света се продава по един подобен артикул. Тя не съдържа фосфати, силикони и деривати, само че за сметка на това в състава й участват много повече, наречени " биокомпоненти ". Докато при козметиката за коса и лице съвсем се ориентираме в наличието на продуктите, напълно не ни е толкоз ясно какво не би трябвало да има в тях, с цел да са веган.

Една от съставките, за които би трябвало да се оглеждаме, е амбра.  Произвежда се от храносмилателната система на кашалота, като посредством нея го защищава от пострадване от кости на риба или черупки. Днес тази твърда субстанция се събира от водата или крайбрежията на Бразилия, Малдивите, Япония, Африка и доста други места по света, само че преди време морските бозайници са били убивани за частите от нея, чиято величина може да доближи до 50 кг. 



Животинските съставки се употребяват в парфюмите от епохи, а някои от тях са получени посредством жестоки способи, които са навредили на животинските типове. Такъв също е и мускусът , който се добива от жлезите на мускусния елен и се употребява както като спомагателна ароматна нотка, по този начин и като фиксатор. 

За да бъде един парфюм веган, той не би трябвало да съдържа безусловно никакви скотски съставки, в това число пчелен восък или мед. Съдържанието им в аромата го прави вегетариански, само че не веган. Другото вещество, което би трябвало да избягвате, е кастореумът , който се извлича от жлези на северноамериканския и европейския бобър. Чрез него животните маркират територията си. Жлезите на бобрите се отрязват и се оставят да отлежават най-малко две години, с цел да изчезне неприятната миризма и да остане само мечтаният мирис. 

За благополучие – в наши дни варварските практики в, които вредят на животните, са съвсем изцяло отстранени, а заместителите им са синтетични. Проблемът в парфюмерийната промишленост към момента е, че множеството компании не поставят етикети с информация за състава на своите артикули, тъй че потребителят постоянно няма визия какво се съдържа в тях. Например постоянно не е упоменато, че в аромата се съдържа цибет . Това е феромон, който се добива от аналните жлези на цибетовата котка, и влияе върху сексуалността на индивида, само че с цел да бъде получен, животните са държани в клетка. 



Има и съставки, които не са свързани с принуждение върху животни, само че все пак потребителите на веган артикули ги заобикалят. Една от тях е африкански камък . Извлича се от екскрементите на античния африканския бозайник каменист даман.

В последните години извършването на покупки на козметични продукти сякаш става все по-осъзнато, а взимането на решение за покупка е деликатно премислено. Повечето компании не навлизат в дълбоки елементи по отношение на съставените елементи на своите аромати, само че в допълнение към това, което изброихме нагоре, можем да прибавим, че китайските парфюми имат особено условие да бъдат тествани върху животни, тъй че те сигурно отпадат от листата с веган козметика. 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР