Напоследък белината е верен спътник при почистването и дезинфекцирането на

...
Напоследък белината е верен спътник при почистването и дезинфекцирането на
Коментари Харесай

Кога белината може да е опасна за здравето ни?

Напоследък белината е правилен сателит при почистването и дезинфекцирането на дома, осолено в изискванията на ковид. В това няма нищо неприятно, само че колкото и потребна да е, то сигурно и вреди на здравето ни. Когато изпаренията от белината се смесят с цитрусово изпарение, което в множеството случаи се съдържа в останалите артикули за бита, могат да се образуват фини частици. Можем да ги определим като тези, които се намират в смога, тъй като са също толкоз рискови.

Това съединяване нормално е леко, само че огромни количества може да раздразни очите, дихателните пътища, гърлото и кожата. Поражения има и върху домашните любимци. Летливите органични съединения са газове, които се отделят от доста артикули в семейството и могат да се отразят на качеството на въздуха или да се залепят за повърхностите.
12 научно потвърдени естествени средства против екзема. Вижте по какъв начин се употребяват
Повече от 10% от популацията страдат от някаква форма на екзема. Хората постоянно употребяват термина екзема взаимозаменяемо с атопичен дерма...
Прочети повече
Изследователи от университета в Торонто, потвърждават, че в случай че се използва огромни количества белина, могат да се натрупат хлорни съединения. Обикновено това се случва тук-там, където има неприятна вентилация. При излагане на светлина, без значение от какъв темперамент, те образуват вторични органични аерозоли.

Това са още веднъж фини частици, сходни на тези от смога. Когато са доста елементарно попадат в белите дробове. Те предизвикват зной и кашлица и даже могат да се озоват и в кръвта. Редовното излагане на сходни частици води до разнообразни проблеми – сърдечни пристъпи, астма или други белодробни болести. Хората, които страдат от сходни неразположения, също са изложени на голям риск.

Айнул Бари, която е помощник в катедрата на държавния университет в Ню Йорк, споделя, че точно домашните препарати за домашно избелване оказват мощно въздействие върху качеството на въздуха. Избелването може да бъде даже високорисково. Също по този начин, има и други препарати, като тези за миене на съдове и други, освобождават литиеви частици. Те даже могат да имат и висок риск от ракови образования. Все отново, съгласно нея са нужни още проучвания, с цел да се дефинира в действителност какъв брой са рискови и по какъв начин могат да се избегнал неприятните последици от тях.

Можете да почистите дома си безвредно. Нужно е да употребявате мощни препарати в добре вентилирани пространства. Така ще намалите до най-малко риска от поемане. Използвайте елементарна белина, а не такава с разнообразни добавки.
4 неточности, които позволяваме, когато използваме белина
Всеки от нас употребява белина в своята къща или апартамент. Защото тя е чудесно почистващо и дезинфекциращо средство. Много от нас обаче...
Прочети повече
Използването на „ зелени “ почистващи препарати също може да понижи риска от излагането на фини частици, които са нездравословни за вас. При ароматизираните също внимавайте за другите нездравословни неща, тъй че да не си донесе алергична реакция или нещо по-опасно.  Най-безопасният метод да чистите дома си е със сода и оцет. Можете да ги приложите за всяко място и са изцяло екологични – т.е. не са рискови за вас и околната среда.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР