Напомпването на Украйна с оръжие е път към конфронтация между

...
Напомпването на Украйна с оръжие е път към конфронтация между
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ втърди тона, плаши с война

Напомпването на Украйна с оръжие е път към борба сред Русия и Съединени американски щати, сподели посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от РИА Новости.

" Късогледството на американците се демонстрира и в сегашните условия. Обзети от желанието да нанесат стратегическо проваляне на Русия, локалните елити (в САЩ-бел.ред.) покачват залозите в ескалацията на напрежението, напомпвайки с оръжие режима в Киев. Наистина ли не им е ясно, че това е пътят към директна военна борба сред най-големите нуклеарни сили, изпълнена с непредвидими последствия ", се споделя в изказването на Антонов за сп. Newsweek, чийто текст е оповестен на страницата на дипломатическата задача в обществените мрежи.

Посланикът акцентира, че проектите на Съединени американски щати да " задушат със наказания " Русия също не работят. " Необмисленото въвеждане на ограничавания единствено изостря положението на американската стопанска система. Тоест, става известно, че в антируската си полуда Вашингтон е подготвен да се простреля в крайници и да танцува по едно и също време. Изглежда неуместно ", сподели посланикът.

В същото време той означи, че напъните на Съединени американски щати " по никакъв метод няма да повлияят на решимостта на съветските въоръжени сили да изпълнят дилемите, сложени по време на специфичната военна интервенция за отбрана на жителите на Донбас ", както и за реализиране на денацификация и демилитаризация на Украйна.

Антонов прикани Съединени американски щати " да спрат да си основават илюзии за " провалянето на страната (Русия-бел.ред.) ", наблягайки неналичието на опция на прагматичните връзки сред Москва и Вашингтон. " Що се отнася до самата Украйна, развиването на обстановката с тази страна е " лакмус ", който ще покаже готовността на западните страни да вземат поради съветските опасения. По-нататъшният прогрес към стабилизиране на европейската сигурност ще зависи от изхода на процеса за разрешаване на рецесията в Украйна ", сподели посланикът.

Той също по този начин акцентира, че Русия остава подготвена за договаряния за гаранции за сигурност. " Разбира се, след приключването на специфичната военна интервенция е належащо тяхното наличие да бъде приспособено към действителностите ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР