Наполи се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като

...
Наполи се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като
Коментари Харесай

Наполи с историческо класиране в Шампионската лига

Наполи се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, откакто разруши с 3:0 Айнтрахт Франкфурт на стадион " Диего Армандо Марадона " и с общ резултат 5:0 отстрани германците.

В воин за домакините се трансформира Виктор Осимен, който заби първите два гола в конфликта, прецизен беше и Пьотр Желински от дузпа. Вратарят на германците Кевин Трап отрази една дузина положения и избави тима си от цялостен погром на Ботуша, написа gol.bg.
-->
През първото полувреме Наполи сътвори повече положения и още в самото начало Матео Политано профука добра опция. Пред него се откри огромно пространство и той насочи превъзходен удар от границата на наказателното поле. Топката летеше право към долния ляв ъгъл, само че Кевин Трап избави.

После стражът на германците отрази удари на огромните звезди на домакините Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, а Айнтрахт сътвори рисково състояние след половин час игра. Марио Гьотце беше изведен, само че Алекс Мерет го изпревари и улови.

В 42-ата минута Кварацхелия остана очи в очи с Трап в дребното наказателно поле и опита да вкара топката в средата на вратата, само че стражът на гостите още веднъж избави.

В добавеното време Трап най-сетне беше преодолян. Политано центрира в наказателното поле, където Осимен се извиси най-високо и нанесе мощен удар с глава от близко в десния ъгъл за 1:0!

Наполи стартира по-силно и второто полувреме и в 53-ата минута постави точка на разногласието. Джовани Ди Лоренцо подаде по конец на Осимен, който имаше лесна задача да плъзне топката в празната врата за 2:0, а общият резултат към този момент стана 4:0. 

После Даичи Камада можеше да се разпише, откакто стреля по земя, само че Мерет беше на мястото си и улови. В 61-ата минута Трап още веднъж избави удар на Кварацхелия, само че малко по-късно Джибрил Соу направи дузпа, от която Пьотр Желински преодоля вратаря с шут в центъра за крайното 3:0!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР