Наполи има специална връзка с Диего Марадона - на негово

...
Наполи има специална връзка с Диего Марадона - на негово
Коментари Харесай

Мощен скандал с Марадона! Какво поиска семейството му

Наполи има специфична връзка с Диего Марадона - на негово име е кръстен стадион, открити са монументи, издават се униформи, само че в този момент клубът няма да може да употребява облика на аржентинеца за комерсиални цели.

Наследниците на футболиста не разрешиха това на клуба по правосъден ред.
-->
През предишния сезон Наполи и марката Giorgio Armani EA7 си сътрудничиха толкоз тясно, че пуснаха повече от 10 екипа. Сред тях – специфични комплекти за годишнината от гибелта на Марадона. Уникалната форма беше пусната в три цвята и в лимитирано издание. Наполи прекара целия ноември 2021 година в разнообразни разновидности на тази форма.

Тениски с лика на Диего, вграден в пръстов отпечатък. Значение - наследството на Диего в гените на всеки почитател на тима

По отношение на правата Наполи не се притесняваха - клубът се разбра с предприемача Стефано Чеки, който подписа контракт с Марадона единствено няколко месеца преди гибелта му. Диего имаше право на 50% от облагата, получена от продажбата на правата му върху изображението.

Семейство Марадона не оцени ризите за респект предходната година.

„ Фаланелка в чест на татко ми – въпрос на горделивост, само че отчаяние от неналичието на внимание от страна на Наполи “, възмути се Диего Армандо Марадона-младши през ноември 2021 година – Ние, законните наследници, не участвахме и в никакъв случай не сме давали единодушие за тази интервенция.

Семейството изиска 450 000 евро в съда - половината от 900 000, които клубът завоюва от тениски.

Сега  би трябвало да се желае единодушието на фамилията на футболиста, преди да се договаря за каквито и да било покупко-продажби за имиджови права, написа Марица..

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР