Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги

...
Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги
Коментари Харесай

Който не рискува, събира трохите от чуждия обяд - НАПОЛЕОН ХИЛ

Наполеон Хил е американски публицист, правист и публицист на книги за самопомощ. Най-известната му книга е „ Мисли и забогатявай “, която излиза през 1937 година и е измежду 10-те най-продавани книги на всички времена.

Благодарение на Андрю Карнеги , и по-точно на думите му, животът на Наполеон Хил се трансформира вечно. Известният предприемач един път споделил, че не може да бъде позволено на всяко ново потомство да върви по пътя на пробите и грешките. Принципите за триумф са лесни, тъй че те би трябвало да се разпознават, провеждат и изложат на наличен език.

Карнеги предложил на Наполеон да интервюира петстотин от най-успешните и най-богатите американци, с цел да се сътвори универсална формула за триумф. Така през 1928 година в осем тома е отпечатана „ Законът на триумфа “. Тази книга се оказва едно от първите му огромни достижения.

Най-големият триумф за Хил е книгата му „ Мисли и забогатявай “ от 1937 година Продадена е в 20 милиона копия за 50 години. След като разгледал биографиите на няколко стотици богаташи, Хил научил три съществени правилото, по които основава формулата на триумфа: установяване на цели, позитивна настройка и вярно обграждане.

Според създателя, в случай че към индивида има хора, които желаят да му оказват помощ, и от които може да научи нещо, то животът му последователно ще се промени към по-добро.

Положителна визия за живота и оптимизъм са принадлежности, които трансформират света към по-добро.

Много хора не си слагат високи цели, нито си избират по-хубава специалност единствено тъй като не желаят да чуят от близки и другари рецензии или насмешки.

Обичайна човешка линия е да завиждаме на тези, които към този момент са съумели, и да ги виждаме единствено в моменти на триумфа, като забравяме цената, която са платили. Често подозираме, че триумфът им се дължи на подкрепи, шанс или нечисти комбинации.

Богатството, властта, здравето, щастието и персоналното задоволство във вашия живот зависят от един-единствен човек – от вас самия!

Всеки човек става това, което е, с помощта на своите преобладаващи мисли и стремежи.

Ако първият ви проект се провали, пробвайте нов! Ако и този проект не потвърди качества – заменете го с различен и по този начин нататък. Точно тук множеството хора се сблъскват с неуспеха, тъй като нямат упорството да основават нови проекти в подмяна на отпадналите.

Без деяние вярата не съществува. Тя е изкуството да имаме вяра, действайки. Изгражда се вследствие на упорита интензивност.

Който не рискува, нормално събира трохите от непознатия обяд.

Ако посочвате датата, до която да свършите дадена активност, вие поемате ангажимент пред самите себе си, което в допълнение ви стимулира.

Ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите мозъка си да я одобри като нещо неизбежно и в последна сметка ще придобиете схващане на неудачници. По този метод милиони хора са обрекли живота си на беднотия и бедност.

Временното проваляне не значи дълготраен крах. Това може единствено да значи, че проектите ви не са били действителни. Начертайте нови проекти. И започнете изначало.

Всеки крах носи в себе си зародиша на огромния триумф.

Една от най-често срещаните аргументи за неуспеха е навикът човек да се съобщи, когато го сполети краткотрайно проваляне. На всеки от нас се случва да допусне тази неточност.

Всичко, което мозъкът може да си показа и да повярва, може да бъде реализирано.

Всяко огромно положение се е появило от хрумването, от концепцията. А концепциите са артикул на въображението.

Този, който се предава, в никакъв случай не побеждава, а този, който побеждава, в никакъв случай не се предава.

Вярата в самите вас и убеждението, че Вселената е устроена по този начин, че да ви разреши да осъществите напълно своя капацитет, ще ви оказват помощ да постигнете задачите си.

Най-практичният способ за преодоляване на мисълта е навикът непрекъснато да я ангажирате с активност съгласно авансово избран проект.

Изречете фантазията си на глас и не обръщайте внимание какво ще кажат хората.

Не чакайте. Подходящият миг в никакъв случай няма да пристигна самичък. Започнете неотложно и използвайте инструментите, които са ви под ръка; а най-хубавите от тях ще съберете по пътя.

Недостатъчната непримиримост е една от основните аргументи за неуспеха.

Открийте какво най-силно желаете в живота и се заемете да го постигнете. Направете го незабавно!

Ние се трансформираме в това, което си представяме, че сме. Най-великата гражданска война на нашето време е откритието, че човешките същества, променяйки метода си на мислене, трансформират и живота си.

По-добре е да действате по проект, който си има своите дефекти, в сравнение с въобще да отлагате действието. Започнете да осъществявате проекта си по допустимо най-хубавия метод и се учете от грешките си.

Природата е надарила индивида с безспорен надзор над едно само нещо и то е: методът на мислене.

Съзнанието за триумф предопределя триумфа.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ  в  Телеграм :

Вижте още: Богатите се концентрират във опциите, бедните – в трудностите

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР