Напълно завършена през август идната година ще бъде Южната дъга

...
Напълно завършена през август идната година ще бъде Южната дъга
Коментари Харесай

Нанков: Напълно завършена през август идната година ще бъде Южната дъга на околовръстния път на София

Напълно приключена през август идната година ще бъде Южната дъга на околовръстния път на София. Шестте километра от обикалящото столицата шосе са измежду най-натоварените в страната, съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред бТВ.

Заместник-министърът даде и период до 2024 година за пътуването по автомагистрала от София до Варна. Ако няма обжалвания може и с няколко месеца по-рано - 2023 година „ Първият сектор на Автомагистрала " Хемус " е подготвен, продължава работата по трети и десети сектор. Имаме подсигурено финансиране “, съобщи Нанков.

" За Автомагистрала " Струма " периодите са до 2026 година Магистралата може да бъде приключена с държавно финансиране. Остава единствено Кресненското дефиле ", сподели още той.

Процедурата за тунела под Шипка е под условия, като ще се търси финансиране посредством бюджета на АПИ, тол такси или европейски средства. Сумата за построяването му е към 240 милиона лв.. Нанков изясни и че това ще най-дългият тунел в страната  - към 3 километра.

Държавата има подготвен механизъм за продължение на Националната стратегия за енергийна успеваемост. Тази стратегия обаче първо би трябвало да се подложи на необятен публичен спор и да реализираме както политически, по този начин и публичен консенсус. Така Нанков разяснява направеното искане на Камарата на строителите пред премиера Борисов през вчерашния ден за връщане на държавната стратегия за саниране.

„ Ако при огромните инфраструктурни планове вземат участие главно най-големите компании, то при санирането са дребните и междинните “, сподели Нанков. Затова и програмата е значима, само че първа ще мине на публично разискване, разгласи още зам.-министърът.

По отношение на другото искане, което строителите през вчерашния ден насочиха към премиера, а точно смяна в наредбата, която не разрешава всевъзможни строително-монтажни действия сред 14-16.00 ч., Николай Нанков не съобщи дали поддържа тяхното искане, само че сподели, че разпоредба се трансформира само след публично разискване.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР