Напълно сигурно е, че обвиненията и съмненията за лобизъм ще

...
Напълно сигурно е, че обвиненията и съмненията за лобизъм ще
Коментари Харесай

Политическият дебат ще става все повече антиевропейски

Напълно несъмнено е, че обвиняванията и подозренията за лобизъм ще се задълбочават.

Големият въпрос е – до какъв брой трите обединения в Обединени патриоти, са в положение да държат на подписите си под общата стратегия за ръководство. ГЕРБ в тази ситуация играе ролята на стабилизатор във връзка с възходящото напрежение сред Атака, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Това съобщи пред Радио Пловдив доцент Антоний Гълъбов във връзка трусовете в патриотичната коалиция.

Според него напрежението сред трите политически обединения е в парламентарната група на Обединени патриоти. Затова няма риск за ръководещата коалиция. Антоний Гълъбов не изключи и промени в кабинета през есента.

Ако има промени в състава на кабинета, те ще бъдат свързани по-скоро с програмата за ръководство, разяснява доцент Гълъбов.


Българска социалистическа партия се отдалечава от Европа

Това е неприятен сигнал. И този политически сезон това се задълбочи. Защото Българска социалистическа партия се пробва да излезе отвън рамките на европейската левица, пробва се да спекулира с национал популистки апели и да счита, че е консервативно завръщането към знаци и решения от тоталитарния режим. Самото аранжиране на събора на Бузлуджа беше показателно в това отношение. За страдание - партия от ядрото ни на политическия живот, се движи от ден на ден отвън европейската траектория. Което е неприятно, тъй като с изключение на първичен, политическия спор ще става все по-антиевропейски.

Цялото изявление с доцент Антоний Гълъбов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР