Напълно логично. Райчев и райчевци защитават олигархо-деспотичния модел на Путин,

...
Напълно логично. Райчев и райчевци защитават олигархо-деспотичния модел на Путин,
Коментари Харесай

Райчевизацията е по-страшна и от чалгализацията. Какво означава 5...

Напълно разумно. Райчев и райчевци пазят олигархо-деспотичния модел на Путин, тъй като дава отговор на техните ползи: да имат голф стадиони, затворени комплекси, в които жилищната повърхност съперничи по цени на диамантената борса в Антверпен, тлъсти банкови сметки, недостижимост за контролни органи, прокуратура, КПКОНПИ, публично въздействие (според тях) и прочие благини. В тъй наречените „ групов Запад “ райчевци щяха да са където им е мястото.

 

Вероятно райчевци биха желали да живеят богато и щедро, само че в сянка и да не се експонират през ден. Но това няма по какъв начин да стане по две съществени аргументи:

Когато извират и от чешмата, те се трансформират в известни знакови лица и посредством операции печелят въздействие в политическите среди. Това разрешава техният бизнес да процъфтява и да имат стабилен „ политически “ чадър.

 

Зависимости. От тях не могат да се измъкнат, тъй като тези зависимости им обезпечават точка първа.

 

В събота, Йорданов ден, по една телевизия лицето А. Р. изрече куп неистини, които сме чували доста пъти. Няколко от тях обаче са изключително нагли и не би трябвало да подминаваме.

 

А.Р. самонадеяно и с трогателна пристрастеност изломоти, че във войната против Украйна са починали над 500 000 украинци до момента. Това било някакъв смут и щяло да става още по-страшно.

 

Лъжа, несъмнено. През декември 2023 година съветският боен министър и персонален приятел на Путин Сергей Шойгу, декларира, че до неговото изказване починалите украинци са 383 000. И Шойгу лъже, само че и той е по-скромен от Райчев!

 

Според разнообразни източници, в това число съветски, украинските въоръжени сили са общо към 700 000 души. От тях дейните бойци на работа са към 215 000 души. Излизау че те са избити до крайник, което повдига въпроса: С кого тогава водят война съветските елементи?

 

Чужди разузнавания приказват за украинските загуби досега сред 70 и 80 хиляди души. Киев твърди, че са малко над 25 000.

 

Райчев евентуално неслучайно загатва цифрата 500 000, само че тя се отнася за пари, получени от една банка, невърнати и фигуриращи в материалите по едно мега дело. Сумата очевидно се е загнездила в съзнанието му той я изрича подсъзнателно.

 

Друга опашата неистина на райчевците е, че в Съединени американски щати наесен ще стартира революция. Като тази сред Севера и Юга, боботи вездесъщият пророк А.Р.

 

Не плачи на непознат гроб, е споделил народът.

 

Средната работна заплата в Русия е 1200 $. Един $ се продава за 100 рубли, по формалния курс. Средната работна заплата в Съединени американски щати е 3300 $.

Брутният вътрешен продукт на Русия 2,2 трилиона $. Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати – 25,5 трилиона $. Колко пъти се нанася съветският в американският? Може ли райчевците да считат?

Това са действителностите и никакво слагачество на Съединени американски щати или Запада няма нищо общо с това, че американската стопанска система е най-силна в света, а най-богата на резурси страни – Русия – е на 87-о място по стандарт на живот. Със злокобна тирания и корупция това е резултатът. Включително и над 300 000 починали поради малоумието на кагебиста в Кремъл.

Тази къса статистика дава отговор и на АндрейРайчевата неистина, че щатите били в невиждана рецесия.

Райчевото говорене, наподобяващо боботенето на съветски ЗИЛ-157, прочут в армията като „ джуган “ (от грузински „ парче желязо “), набира децибели, колчем стане дума за президента Радев. Когато Радев сподели, че Русия ще опустоши Украйна, го нарекоха съветски сътрудник и какъв ли не още. Сега схващат, че е бил безусловно прав, твърди А.Р.

Пак неистини и операции.

 

Ако за победа райчевци, волгиновци и прочие одобряват избитите, ограбени и изнасилени мирни поданици на Украйна, опожарените домове, лечебни заведения, учебни заведения, театри, сринати цели селища, взривени електроцентрали – да, Путин има с какво да се похвали. От Хитлер насам сходни зверства и военни закононарушения бяха позабравени.

Реалността с задачите на Путин в Украйна обаче е напълно друга.

Киев трябваше да бъде високомерен за 3, 5, след това за 7 дни. Не се случи. Не се състоя и военния церемониал на успеха по Крешчатик.

Денацификация на Украйна също не се случи. Нещо повече, става известно, че в самата Русия има над 90 регистрирани придвижвания и партии, изповядващи нацизма и това е маркирано в отчет на правосъдното министерство в Москва през 2022 година

 

Вместо разцепление на украинското общество, войната реализира обединяване на нацията за отбрана на свободата и независимостта на Украйна.

Путин тръбеше, че „ специфичната военна интервенция “ ще спре разширението на НАТО. Постигна тъкмо противоположното – към съюза се причисляват нови страни.

 

Тотален неуспех на кремълските проекти. И срам за една нация, дала доста на света, само че и претърпяла тежки мракобесия…

 

Райчевци, волгиновци и сходни не престават да настояват, че за войната в Украйна е отговорен Западът. Ще опитам да обясня като за хора с интелектуален недокомплект: на 24 февруари 2022 година Путин заповяда и съветските войски нахлуха в Украйна. По всички дефиниции за сходна обстановка Русия е агресор, а нападната страна – жертва на експанзия.

Неприятно е на празник като Богоявление, също и Йордановден да се приказва за ерихонските тръби на съветската агитация в България. Те обаче не ни оставят на мира със своите гноясали опорки. И да знаете: чалгализацията е огромен камшик за българите и нашето бъдеще като нация, само че райчевизацията е още по-страшна, тъй като пробва да взриви устоите на страната и това, което е останало от същинските полезности.

А най-важното българско събитие през днешния ден е рождената дата на Христо Ботев. Това е, което би трябвало да помним и почитаме постоянно. Големият стихотворец и момчетата му поставиха кости в Балкана за свободата, която още мъчно разбираме и ценим. Да не цапаме стореното от същинските поборници с имената на гореспоменатите крепостни.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР