Нападения с нож в метрото, масови стрелби, включително на Таймс

...
Нападения с нож в метрото, масови стрелби, включително на Таймс
Коментари Харесай

Увеличената престъпност е основна тема в кметските избори в Ню Йорк

Нападения с нож в метрото, всеобщи стрелби, в това число на Таймс скуеър: откакто дълго време се хвалеше, че е една от най-безопасните метрополии в света, Ню Йорк е изправен пред растяща престъпност, която се трансформира в централна тематика на акцията за общински избори.

След 70-те и 80-те години на 20-и век, през които в страдащата от бюджетна рецесия най-голяма метрополия в Съединени американски щати върлуваше повсеместна престъпност, престъпните проявления започнаха да бележат спад от средата на 90-те години.

Картината обаче се утежнява от лятото на 2020 година и това, което изначало приличаше на краткотрайна последица от провокираната от пандемията икономическа неустановеност и от придвижването против полицейското принуждение след гибелта на Джордж Флойд, към този момент не наподобява като странично събитие.

" Насилието явно се повишава и има риск маркираното през 2020 година повишение да продължи през 2021 година Има голяма икономическа неустановеност, голям стрес. Всичко способства за насилието, което е склонно да се самовъзпроизвежда ", сподели преподавателят по наказателно право в университета " Фордъм " Джон Пфаф.

Въпреки че Ню Йорк последователно излиза от санитарната рецесия, а безработицата понижава, статистиките не бележат усъвършенстване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР